Venstre kritiserer EF-Domstolen

Venstres EU-ordfører beskylder EF-Domstolen for at politisere og så tvivl om den danske udlændingepolitik. Han vil ændre domstolens rammer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EF-Domstolen tager sig for mange friheder overfor medlemslandene, og det har nu skabt tvivl om de stramme danske udlændingeregler. Det mener Venstres EU-ordfører, Michael Aastrup Jensen, der vil have ændret rammerne for domstolens arbejde.

- Jeg synes, at man det sidste halve års tid har kunnet se, at EF-Domstolen er gået i gang med en politisering, jeg ikke kan lide, hvor man hele tiden går ind og tester vandene for, hvor langt man kan gå i forhold til de nationale parlamenter. Og det er en glidebane, der er meget farlig, siger Michael Aastrup Jensen til Ritzau.

Herhjemme kritiseres Udlændingeservice voldsomt for ikke at fortælle borgerne om muligheden for at få en udenlandsk ægtefælle til Danmark ved hjælp af EU's regler. Reglerne udspringer af arbejdstagernes ret til at bevæge sig frit inden for EU, der blev en realitet med det indre marked i 1987, men reglerne er første senere blevet konkretiseret gennem domme fra EF-Domstolen.

/ritzau/