Venstre kræver handlingsplan for rejsekortet

Efter hård kritik fra statsrevisorerne må transportministeren sørge for, at der bringes orden i rejsekortet, lyder det fra Venstre.

Der er brug for en handlingsplan fra transportminister Magnus Heunicke (S), så vi kan få rejsekortet ud af det morads, det er havnet i.

Sådan lyder ønsket fra Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), efter statsrevisorerne tirsdag aften kom med en skarp kritik af rejsekortets økonomi og brugervenlighed.

»Jeg forventer at se en handlingsplan, der forklarer, hvordan der rettes op på det her. Når der kommer en så hård kritik fra statsrevisorerne, så er man forpligtet til at handle,« siger Venstre-ordføreren, der erkender, at der bliver tale om en svær opgave, fordi ejerskabet af Rejsekort A/S er delt mellem forskellige trafikselskaber og staten.

I sin beretning konkluderer statsrevisorerne, at det omdiskuterede rejsekort ikke er brugervenligt nok. Samtidig er der kritik af økonomien bag kortet, der har kostet to milliarder kroner at udvikle. Udviklingen af kortet har været seks år forsinket.

»Der er nok behov for, at transportministeren sætter sig for bordenden, og med en effektiv plan får ryddet op i de problemer, som tilsyneladende varer ved,« siger Kristian Pihl Lorentzen og påpeger, at det er gået alt for langsomt med at få fulgt op på problemerne.

Han har derfor også kaldt transportministeren i samråd.

Selv erkender transportminister Magnus Heunicke problemerne, som hans ministerium får kritik for i revisorernes beretning.

»Det er helt på sin plads med den her gennemgribende kritik. Men det er desværre også forventeligt, at man når den konklusion, når man laver så grundig en gennemgang af forløbet, som Rigsrevisionen har gjort,« sagde Magnus Heunicke tirsdag aften.

Ministeren afviser dog en kritik fra revisorerne om, at Transportministeriet ikke greb rettidigt ind, da Rejsekort A/S, var på randen af konkurs.

Selskaberne bag Rejsekort A/S er DSB, Metroselskabet, Movia, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik og Sydtrafik.