Venstre klar til at slå hårdt ned på Syrien-krigere

Venstres integrationsordfører mener, at det er fornuftigt at fratage folk deres pas, hvis de har skrevet på sociale medier, at de er på vej til at drage i hellig krig.

ARKIVFOTO. I en propagandavideo opfordrer fire mænd, hvoraf to er dansktalende islamister, til at deltage i jihad, hellig krig, i Syrien. Den ene person er Abu Khattab, der i sidste uge lagde en video på nettet, der opfordrede til hellig krig. Fold sammen
Læs mere
Foto: framegrab / youtube
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre er klar til at lægge stemmer til regeringens forslag om at fratage passet, hvis en person skriver på Facebook, at han eller hun er på vej i hellig krig i Syrien.

Det siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), der støtter lovforslaget fra regeringen.

»Vi synes, det er et fornuftigt skridt. Alle tiltag, der kan forhindre, at der kommer radikaliserede mennesker tilbage til Danmark og udgør en terrortrussel, vil vi lægge stemmer til,« siger han.

Og det er ikke bare personer med dansk pas, der skal bremses, hvis det står til Geertsen. Personer uden dansk pas - eksempelvis asylansøgere - skal kunne fratages opholdstilladelsen, hvis de ytrer sig om, at de er på vej i hellig krig.

Venstre vil også gå skridtet videre, når det gælder personer, der har været af sted og deltaget i hellig krig. Alene det at opholde sig i bestemte områder skal ifølge Venstre være strafbart:

»Vi er stadig bekymrede for dem, der suser under myndighedernes radar. De har både i dag, men også med lovforslaget fra regeringen, mulighed for at kæmpe på Islamisk Stats side,« siger Martin Geertsen og fortsætter:

»Og hvis man ikke kan løfte bevisbyrden for, at de har deltaget i terror, så kan de vende tilbage og gå i skole eller passe deres arbejde. Der er ingen sanktioner i forhold til dem.«

Derfor er Venstre klar med nye initiativer, når regeringen inviterer til forhandlinger om kursen over for Syrien-krigere.

»De yderligere initiativer skal gøre det strafbart alene at opholde sig i områder kontrolleret af Islamisk Stat,« fortæller Martin Geertsen.