Venstre-kender: »Jeg er ikke i tvivl om, at Venstre-ledelsen afskyr ham som pesten«

Eyvind Vesselbo har trukket sig som socialordfører i Venstre i protest over partiets socialpolitik. I sidste uge undlod han at underskrive partiets udlændingeudspil. Den borgerlig-liberale kommentator, Jarl Cordua, vurderer, at Vesselbo udnytter en svag ledelse hos Venstre.

Foto: Michael Bothager

Der bliver lagt arm mellem Eyvind Vesselbo (V) og Venstre for tiden, hvor parterne fortsætter med at være uenige om flere områder i partiets politik.

I sidste uge undlod Eyvind Vesselbo - som den eneste - at skrive under på partiets udlændingeudspil, og mandag aften valgte den tidligere viceborgmester fra Gentofte Kommune så at trække sig som socialordfører, da han ikke kunne stå inde for partiets socialpolitik.

En sten i skoen for et parti, der kæmper for at komme tilbage i ministerkontorerne, kunne man mene, og det er da også sådan den borgerlig-liberale kommentator og Venstre-kender Jarl Cordua opfatter situationen.

»Han håner jo Venstres ledelse på nærmest daglig basis. Han fortsætter med at lave ballade, og jeg er ikke i tvivl om, at ledelsen afskyr ham som pesten. Jeg forstår ikke, at ledelsen ikke gør kort proces og får ham smidt ud. Tag efterdønningerne, der kommer nu, men ham der (Eyvind Vesselbo, red.), han fortsætter med at lave ballade,« siger Jarl Cordua.

Han mener, at Vesselbo udnytter »en svag ledelse« hos Ventre.

»Det er jo ingen hemmelighed, at Lars Løkke Rasmussen er konfliktsky. Det var jo aldrig sket i Dansk Folkeparti. Her havde man gjort kort proces og sparket ham ad pommern til,« siger Jarl Cordua.

Når Venstre - trods de åbenlyse uenigheder - alligevel har valgt at beholde den garvede politiker i folden, skyldes det flere ting, påpeger Jarl Cordua.

»For det første kan hans mandat vise sig at blive afgørende i forhold til at konstruere nogle flertal på kryds og tværs. For det andet er det ikke bare en given sag at smide et medlem ud af Venstre, det kan man ikke,« siger Jarl Cordua.

Han vurderer, at Vesselbo vil fortsætte med at udfordre sit parti lige indtil næste folketingsvalg.

»Det er hans facon at arbejde på den måde; han har en arbejdsform, der er noget speciel i moderne politik, og den er ikke specielt saglig,« siger Jarl Cordua.