Venstre-kandidater: Folk spørger, om vi selv har betalt vores tøj

Flere af Venstres kandidater til europaparlamentsvalget føler, at Lars Løkkes bilagssag forfølger dem i deres valgkamp. Ifølge Morten Løkkegaard er det dog ikke noget, der påvirker folks opbakning til Venstres kampagne.

Morten Løkkegaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

De kommer for at tale om Europa og dansk indflydelse i Bruxelles, men igen og igen bliver samtalen drejet ind på Lars Løkke Rasmussens (V) seneste bilagssag.

Sådan lyder det fra en række af Venstres kandidater til det kommende europaparlamentsvalg, der dagligt ser venstreformandens seneste sag om tøj- og rejsekøb betalt af Venstre stjæle fokus.

»Det er noget, vi skal forholde os til, når vi står ude i gågaden. Folk kommer med alle mulige kække kommentarer om, hvorvidt vi har købt vores tøj selv,« siger Morten Løkkegaard (V) til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

»Det er selvfølgelig altid træls, at man skal bruge så meget tid på det,« siger han.

Flere af Venstres kandidater til valget har allerede påpeget, hvordan sagerne stjæler fokus.

I weekenden var den sjællandske kandidat til Europa-Parlamentet Diego Gugliotta (V), Venstres kandidat i Sydjylland Jess Myrthu (V) og partiets tidligere folketingsmedlem og nuværende EP-kandidat Irene Simonsen (V) på banen med kritik.

Og mandag melder flere sig i koret.

»For at sige det, som det er på jysk; det er møgtræls. Vi fører en meget intens valgkamp i øjeblikket. Vi kører næsten 24 timer i døgnet og er ude og tale med vælgere, og enhver diskussion starter med, om jeg selv har betalt mit tøj,« siger kandidat Asger Christensen (V) til dr.dk, der har talt med yderligere to af partiets kandidater:

»Det påvirker debatten. Jeg vil meget hellere diskutere politik end den slags sager,« siger Henrik Frost Rasmussen (V), der er kandidat på Bornholm.

Også den tidligere badmintonstjerne og OL-vinder Poul Erik Høyer (V) har meldt sig på banen:

»Nu har jeg været på gader og havne og møde vælgere i går og i morges. I valgkampagnen er man i frontlinjen, og her siger folk, at de først vil stemme Venstre igen, når der er orden i bilagene,« siger han og uddyber:

»De driller også lidt og siger for eksempel »måske skulle de købe noget tøj til dig.« Det er ret belastende,« siger Poul Erik Høyer til DR Nyheder.

Men selv om EP-kandidaterne er enige om, at Løkkes bilagssag fylder for meget, så mener Morten Løkkegaard ikke, at det er noget, der påvirker vælgernes holdning til kandidaterne og Venstre i forhold til valget på søndag.

Han henviser til den nyeste måling fra Megafon, foretaget for TV 2 og Politiken, hvor Venstre står til en fremgang på tre procentpoint i forhold til sidste valg.

Partiet er dermed fortsat Danmarks største parti ved EP-valget.

»Den beviser, at folk er i stand til at skelne. De er ikke så dumme. De kan godt se, at der er forskel på spørgsmål om formandens underbukser og rygning på hotelværelser og så en Europapolitisk kampagne, der skal maksimere danske indflydelse i Bruxelles,« siger Morten Løkkegaard.