Venstre kalder akutjobordning en fiasko

Venstre mener, at akutjobordningen har spillet fallit. Pengene skulle i stedet være brugt på skatte- og afgiftslettelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mange millioner kroner, der for to år siden blev afsat til akutjobordningen, som skulle få flere ledige i job, burde være brugt til at lette skatten og de danske afgifter.

Det mener Venstre, efter nye tal ifølge Jyllands-Posten Finans viser, at blot 701 ud af 30.731 job, der med ordningen blev slået op som akutjob, er gået til de ledige dagpengemodtagere, de var tiltænkt. Samtidig er der over 100 millioner kroner tilbage af den 115 millioner kroner store pulje, som regeringen oprettede for at kunne give bonusser til de virksomheder, der ansatte akutledige.

»Akutjobordningen viser sig at være en fiasko,« konstaterer Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V).

Hans Andersen mener, at regeringen har ramt ved siden af med de akutpakker, der blev vedtaget for at tage hånd om de ledige, der stod til at miste dagpengeretten. Pengene til akutjobordningen havde i den forbindelsen skabt flere job, hvis de var brugt til at lette økonomien for de danske virksomheder, påpeger V-ordføreren.

»Jeg synes, at nu må regeringen stoppe med at bruge penge på den ene akutpakke efter den anden, som ikke virker. I stedet skal de sætte skatter og afgifter ned, så vi kan skabe flere job i Danmark. Jeg tror, at de ledige er mest optagede af at finde et job fremfor at få tilbudt den ene akutpakke eller den anden,« siger han.

Indtil nu er der kun udbetalt 13,3 millioner kroner i bonus til de virksomheder, som har ansat en ledig, der stod til at miste dagpengene.