Venstre: Kæmpe næse til Lidegaard

Venstre mener, at statsrevisorernes kritik af tidligere energi- og klimaminister Martin Lidegaard er en »kæmpe næse«.

Der er tale om en fuldt fortjent kritik.

Det siger Venstres gruppeformand og medlem af statsrevisorerne, Kristian Jensen (V), om den »kraftige kritik«, som statsrevisorerne onsdag rettede mod tidligere energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R) i den såkaldte solcellesag.

Kristian Jensen betegner kritikken som en ny politisk næse.

»Jeg synes, det i sig selv er en kæmpe næse til Martin Lidegaard, fordi han har tilbageholdt oplysninger, der var vigtige i forhold til det grundlag, vi vedtog loven på tilbage i 2012,« siger Kristian Jensen med henvisning til sagens udspring for to år siden.

Kristian Jensen slår også fast, at kritikken viser, at man som minister ikke kan sidde med oplysninger om for eksempel, at udgifter vil blive større end forventet, hvilket skete i solcellesagen, der endte med at koste statskassen flere milliarder kroner.

Kristian Jensen mener, at det er op til partierne på Christiansborg, om det skal få yderligere konsekvenser, at Martin Lidegaard og Klima- og Energiministeriet i 2012 ikke gav Folketinget fyldestgørende oplysninger om den nye lovgivning for opførelse af solcelleanlæg og statens finansiering.

»Om der er grundlag til at gøre yderligere, må vi undersøge med de andre partier i Folketinget,« siger Kristian Jensen.