Venstre i tre jyske byer: Gå af, Løkke

Venstres kommuneforeninger i Randers, Silkeborg og Viborg opfordrer partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, til at forlade posten.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yderligere to af Venstres kommuneforeninger har valgt at trække støtten til Lars Løkke Rasmussen (V), siden europarlamentariker Jens Rohde (V) med hele Venstres bagland i Viborg i ryggen fredag opfordrede partiformanden til at gå af.

Lørdag middag kom meldingen fra Silkeborgs borgmester, der med seks vælgerforeninger i ryggen har meddelt Lars Løkke, at han ikke længere skal regne med støtte fra Silkeborg-egnen.

»Vi har i dag (lørdag, red.) meddelt Løkke, at vi anbefaler, at han trækker sig. Vi anerkender hans politiske håndværk - han er dygtig - men hans sager overskygger Venstres politik og Venstres fremtid,« siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) til TV-MIDTVEST.

Også Kresten Friis (V), der er formand for Venstres Kommuneforening i Silkeborg, siger til TV-MIDTVEST, at det er »uholdbart«, at Lars Løkkes situation overskygger partiets politik.

»Derfor anbefaler vi, at han trækker sig,« siger Kresten Friis.

Kort efter kom samme melding fra formanden for Venstres Kommuneforening Randers, Bent Olaf Nielsen.

Han har lørdag indhentet mailsvar fra 11 af de i alt 16 bestyrelsesmedlemmer og spurgt, hvordan de står. Kun ét medlem peger på Lars Løkke Rasmussen som formand, mens alle de andre er imod.

»Min egen personlige holdning er, at nu må vi skabe noget ro. Og det gør vi ikke med Løkke som formand. Jeg er bange for, at det vil blive ved med at poppe op med småsager. Jeg tror ikke, at det er den enkelte tøjsag eller den enkelte rejsesag som sådan, der har gjort det, men det er den samlede mængde. Og vi kan ikke gå og frygte, at der kommer mere,« siger Bent Olaf Nielsen til amtsavisen.dk.

Han mener, at næstformand Kristian Jensen (V) skal stå i spidsen, indtil hele Venstres organisation får sig samlet om en ny kandidat til statsministerposten.

En af de randrusianere, der har svaret nej til at støtte Løkke, er næstformand i Kommuneforeningen Knud Pedersen.

»Lars Løkkes forbrug af partiets midler er ikke i overensstemmelse med det holdningskodeks, som vores medlemmer har,« siger næstformanden, som også peger på, at Kristian Jensen kan overtage formandsposten.

»Min private holdning er, at vi har en næstformand, der kan tage over, indtil der på et efterfølgende landsmøde bliver taget stilling til, om det også er Kristian Jensen, der skal køre det videre,« siger Knud Pedersen.

Venstres hovedbestyrelse mødes tirsdag for at diskutere Lars Løkke Rasmussens fremtid i partiet.

BNB