Venstre holdt partistøtte hemmelig

Venstres partisekretær erkender, at 70.000 kroner, som partiet modtog af Kopenhagen Fur i 2012, ikke optræder i partiregnskabet. Det er i strid med reglerne.

ARKIVFOTO. Sponsoratet fra Kopenhagen Fur til Venstre udgjorde et beløb på omkring 70.000 kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2012 gav minkavlernes selskab Kopenhagen Fur 70.000 kroner i støtte til Venstre, hvilket ifølge Ekstra Bladet ikke fremgik af partiregnskabet. Det skulle det ellers, da alle beløb over 20.000 kroner ifølge partistøttelovgivningen skal optræde i regnskabet.

Claus Richter, Venstres partisekretær, erkender i et brev til Indenrigsministeriet, at sponsoratet fra Kopenhagen Fur ikke fremgår af partiregnskabet.

Sander Jacobsen, pressechef hos Kopenhagen Fur, oplyser ifølge Ekstra Bladet, at sponsoratet til Venstre udgjorde et beløb på omkring 70.000 kroner.

Sagen om sponsoratet kommer på et tidspunkt, hvor partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) er i strid modvind. En lang række af Venstres tillidsfolk og lokale politikere kræver hans afgang i kølvandet på sagerne om partibetalt tøj til Lars Løkke Rasmussen og en partibetalt rejse til hans familie.

Kritikken blev skærpet, da vælgerne straffede Venstre ved søndagens europaparlamentsvalg. Lars Løkke Rasmussen har efterfølgende indkaldt partiets hovedbestyrelse til møde på tirsdag, hvor situationen skal drøftes, og forud for mødet har flere hovedbestyrelsesmedlemmer krævet hans afgang.