Venstre: Her er vores tre krav til EU-aftale med regeringen

Ifølge Venstres EU-ordfører skal regeringen imødekomme tre konkrete krav fra Venstre, hvis der skal opnås enighed om en ny europapolitisk aftale. Forhandlingerne har været strandet i månedsvis.

Regeringen har indkaldt Venstre og de Konservative til forhandlinger om en ny europapolitisk aftale, som skal skabe fælles fodslag om den overordnede danske EU-politik, og den invitation bliver mødt med helt konkrete krav til indholdet fra Venstre.

Ifølge Venstres EU-ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V), skal regeringen således imødekomme tre helt konkrete krav, hvis man vil gøre sig forhåbninger om en endelige aftale på de forhandlinger, der har været strandet siden begyndelsen af året.

»Vi skal have fundet en løsning på problematikken med børnecheck. Dernæst skal vi have fundet en holdbar løsning på, hvordan vi for fremtiden takler udfordringen med andre EU-borgeres adgang til danske velfærdsydelser. Endelig skal vi have fundet en dato for en folkeafstemning om Danmarks retsforbehold, som betyder, at vi står til at blive smidt ud af EUs politisamarbejde i det nye år,« siger Jakob Ellemann-Jensen.

Den udstrakte hånd til de borgerlige partier er kommet fra udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og skatteminister Morten Østergaard (R), der ifølge Lidegaard er klar med en »helhjertet appel« til de traditionelle ja-partier om at starte på en frisk. Det skriver Berlingske onsdag.

Med sin invitation lægger regeringen op til, at man finder en løsning for de sociale velfærdsydelser, der i dag kan sendes ud af landet – herunder børnechecken.

»Vi har haft nogle måneder, hvor bølgerne er gået højt, og så har vi haft en hård EU-valgkamp. Det har gravet nogle kunstige kløfter mellem ja-partierne, som jeg ikke helt tror har belæg i den virkelige verden,« siger Martin Lidegaard til Berlingske. Han forventer, at forhandlingerne begynder i august.

Venstre håber, at der kan landes en aftale efter sommerferien:

»Regeringen har mildest talt ikke prioriteret de europapolitiske forhandlinger det seneste halve år, hvor man har været optaget af at føre valgkamp. Jeg håber, at regeringen mener det alvorligt denne gang,« siger Jakob Ellemann-Jensen.