Venstre har ny partisekretær på plads

Claus Søgaard-Richter er ny partisekretær for Venstre. Han kommer fra en direktørstilling i Landbrug & Fødevarer og afløser Jens Skipper Rasmussen, der har siddet på den vigtige post siden 2001.

Jobbet som partisekretær er en tung post i Venstre, hvor Claus Søgaard-Richter fremover skal trække i de politiske tråde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre har fundet sin nye strateg.

Den vigtige post som partisekretær bliver fremover varetaget af Claus Søgaard-Richter, som senest har været direktør i Landbrug & Fødevarer. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Claus Søgaard-Richter kommer ind i et Venstre, som oplever medlemsfremgang og kampgejst. Vi fik et flot valg, men vi skal videre end det. Venstre skal i gang med et omfattende arbejde med at sætte kød og blod på de fem sigtelinjer, jeg udstak på landsmødet, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Det er et arbejde, som kræver medejerskab i baglandet såvel som på Christiansborg. Med ansættelsen af Claus Søgaard-Richter får Venstre en topprofessionel og dedikeret partisekretær, som kan styrke partiet, siger Lars Løkke.

Jobbet som partisekretær er en tung post i Venstre, hvor Claus Søgaard-Richter fremover skal trække i de politiske tråde.

Før Jens Skipper Rasmussen kom til i 2001, havde Claus Hjort Frederiksen været Venstres partisekretær i 16 år. Claus Hjort blev siden minister i Anders Fogh Rasmussens regering, men havde inden da været med til at lægge kursen for Venstre frem mod magtskiftet i 2001.

Det er nogenlunde samme opgave, Claus Søgaard-Richter nu får, og han ser frem til opgaven.

- Mit hjerte banker for Venstre, og jeg glæder mig til at komme i gang. Med knap en million stemmer er Venstre Danmarks største parti, og det skyldes en række faktorer: En stærk partiformand, en god politik, en velorganiseret organisation samt engagerede og professionelle medarbejdere og frivillige.

- Jeg ser frem til at udvikle Venstres organisation, så vi kan udbygge vores position som Danmarks største parti og sikre Venstre statsministerposten efter næste folketingsvalg, siger Claus Søgaard-Richter.

Han har tidligere været ansat som både student og konsulent i Venstre og er uddannet cand.scient.adm.