Venstre har ny partisekretær på plads

Claus Søgaard-Richter er ny partisekretær for Venstre. Han kommer fra en direktørstilling i Landbrug & Fødevarer og afløser Jens Skipper Rasmussen, der har siddet på den vigtige post siden 2001.

Claus Søgaard-Richter
Jobbet som partisekretær er en tung post i Venstre, hvor Claus Søgaard-Richter fremover skal trække i de politiske tråde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

Venstre har fundet sin nye strateg.

Den vigtige post som partisekretær bliver fremover varetaget af Claus Søgaard-Richter, som senest har været direktør i Landbrug & Fødevarer. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

- Claus Søgaard-Richter kommer ind i et Venstre, som oplever medlemsfremgang og kampgejst. Vi fik et flot valg, men vi skal videre end det. Venstre skal i gang med et omfattende arbejde med at sætte kød og blod på de fem sigtelinjer, jeg udstak på landsmødet, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Det er et arbejde, som kræver medejerskab i baglandet såvel som på Christiansborg. Med ansættelsen af Claus Søgaard-Richter får Venstre en topprofessionel og dedikeret partisekretær, som kan styrke partiet, siger Lars Løkke.

Jobbet som partisekretær er en tung post i Venstre, hvor Claus Søgaard-Richter fremover skal trække i de politiske tråde.

Før Jens Skipper Rasmussen kom til i 2001, havde Claus Hjort Frederiksen været Venstres partisekretær i 16 år. Claus Hjort blev siden minister i Anders Fogh Rasmussens regering, men havde inden da været med til at lægge kursen for Venstre frem mod magtskiftet i 2001.

Det er nogenlunde samme opgave, Claus Søgaard-Richter nu får, og han ser frem til opgaven.

- Mit hjerte banker for Venstre, og jeg glæder mig til at komme i gang. Med knap en million stemmer er Venstre Danmarks største parti, og det skyldes en række faktorer: En stærk partiformand, en god politik, en velorganiseret organisation samt engagerede og professionelle medarbejdere og frivillige.

- Jeg ser frem til at udvikle Venstres organisation, så vi kan udbygge vores position som Danmarks største parti og sikre Venstre statsministerposten efter næste folketingsvalg, siger Claus Søgaard-Richter.

Han har tidligere været ansat som både student og konsulent i Venstre og er uddannet cand.scient.adm.