Venstre: Hækkerup skal rydde op efter Bødskov

Den nye justitsminister skal bruge sin første tid i sit nye hverv på at hive eventuelle skeletter ud af skabet for sin forgænger.

Når Karen Hækkerup (S) torsdags skifter sin post som fødevareminister ud med en plads i toppen af Justitsministeriet, så ligger der en stor opgave foran hende, mener Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Karen Hækkerup (S) torsdags skifter sin post som fødevareminister ud med en plads i toppen af Justitsministeriet, så ligger der en stor opgave foran hende, mener Venstre.

Den nye justitsminister skal sikre, at Morten Bødskov (S) fik ryddet ordentlig op i miseren omkring PET og Retsudvalgets besøg på Christiania, inden han tirsdag måtte forlade ministerposten.

»Der ligger en meget stor opgave for Karen Hækkerup som ny minister i at få sikret, at alle skeletterne er ude af skabet i den her sag. Hvis der ligger mere og roder, så kan det blive et alvorligt problem for regeringen såvel som hende,« siger retsordfører Karsten Lauritzen (V).

»Så der skal ryddes op i den sag. Det har første prioritet, og det er mit råd til Karen Hækkerup,« understreger han.

Retsordføreren forventer, at der med skiftet i Justitsministeren kommer et bredere samarbejde i Folketinget, hvilket Morten Bødskov - ifølge Karsten Lauritzen - ikke altid var lige interesseret i. Venstre-ordføreren glæder sig over, at Karen Hækkerup, som tidligere retsordfører for Socialdemokraterne har erfaring med området.

»Nu er det selvfølgelig en anden sag at skulle omsætte det til politisk virkelighed sammen med SF og de Radikale, som vil noget helt andet. Men det er noget, som vi i Venstre gerne vil hjælpe den nye minister med, da vi har en fællesmængde af politik,« siger Karsten Lauritzen, der har en klar opfordring til Karen Hækkerup, set i lyset af, hvordan hendes forgænger forvaltede sin ministerpost.

»Hun skal være lidt mere politiker og lidt mindre embedsmand,« siger Karsten Lauritzen.