Venstre: Grænsen skal lukkes for dem, der ikke vil

Der er brug for både et moderne kontanthjælpsloft og en strammere udlændingepolitik, påpeger Venstre, efter ny undersøgelse viser markant stigning i antallet af indvandrere på overførselsindkomster.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er nødvendigt med en mere fokuseret indsats for at få flere indvandrere i arbejde.

Det understreger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen (V), i forbindelse med en ny analyse, der viser en kraftig vækst i antallet af ikke-vestlige indvandrere på offentlig forsørgelse.

»Danmark kan hverken moralsk eller økonomisk holde til, at så stor en del af de mennesker, som bor her i landet, belaster de offentlige udgifter så voldsomt, som tilfældet er,« siger Martin Geertsen i en skriftlig kommentar.

I analysen, som LG Insight har foretaget for Mandag Morgen, fremgår det, at der i løbet af de seneste seks år er kommet 35 procent flere indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande på listen over personer, der modtager dagpenge, kontanthjælp, førtidspension og andre overførselsindkomster.

Og i løbet af de seneste fire år er denne udgift steget med 1,9 milliarder kroner, mens udgiften til danskere på offentlig forsørgelse er faldet med 8,4 milliarder kroner.

Ifølge Martin Geertsen er der både behov for et »moderne kontanthjælpsloft« og en strammere udlændingepolitik, hvis udviklingen skal vendes.

»Venstre finder det helt afgørende, at der indføres et moderne kontanthjælpsloft, så der bliver en grænse for, hvor meget en familie kan modtage i offentlige ydelser, og at skatten i bunden sænkes,« siger Martin Geertsen og fortsætter:

»Tallene viser, at der er behov for en strammere udlændingepolitik, hvor vi gør det mindre økonomisk attraktivt at søge mod Danmark. Vi har i forvejen problemer med at nå at integrere de indvandrere, som allerede er i landet. Derfor bør vi sikre, at Danmark fremover er åbent for dem, der kan og vil, og lukket for dem, der ikke vil,« forklarer Venstre-ordføreren.