Venstre forsøger at holde liv i håndværkerfradraget

Venstre har ikke opgivet at få forlænget BoligJobordningen, som indgår i partiets finanslovudspil.

Venstre forsøger at holde liv i BoligJobordningen, og de skuffende tal for den økonomiske aktivitet i Danmark er ifølge oppositionspartiet endnu en grund til ikke at lukke ordningen ned. Det skriver Politiken.

»Den negative vækst i økonomien er et klart signal om, at der fortsat er behov for at sætte fokus på vækstinitiativer for erhvervslivet,« siger partiets økonomiordfører, Jacob Jensen (V), til avisen.

Ordningen, der også kaldes for håndværkerfradraget, skal efter planen udløbe til nytår, men Venstre vil forsøge at få den forlænget under efterårets finanslovforhandlinger.

Ordningen indgår ifølge Politiken i partiets finanslovudspil, der bliver offentliggjort tirsdag.

Håndværksrådet mener også, at der skal holdes liv i fradraget. Hver anden håndværker frygter at miste omsætning, hvis ordningen ikke forlænges, skriver Politiken.

Og ifølge beregninger fra Håndværksrådet er et af de vigtigste resultater af ordningen, at der er kommet mindre sort arbejde. På to et halvt år har håndværkerfradraget ifølge beregningerne gjort knap syv millioner håndværkertimer hvide.

Rockwoolfondens Forskningsenhed har i en tidligere undersøgelse dog konkluderet, at håndværkerfradraget ikke har en tydelig effekt på sort arbejde.