Venstre: Finanslovsaftale gør det attraktivt at arbejde

Finanslovaftalen mellem Venstre og de Konservative og regeringen sikrer, at danske virksomheder får bedre mulighed for at skabe vækst og arbejdspladser, vurderer V-formand Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen til Finanslovsforhandlinger i Finansministeriet tirsdag den 26. november 2013. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sent tirsdag præsenterede regeringen næste års finanslov, der er kommet på plads sammen med Venstre og de Konservative. Ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), er aftalen til stor gavn for dansk erhvervsliv.

»Vi har fremrykket store dele af vækstaftalen fra foråret til gavn for danske virksomheder, som nu får endnu bedre vilkår for at skabe nye arbejdspladser. Samtidig sikrer aftalen, at det fremover bedre kan betale sig at arbejde,« udtaler Løkke i en pressemeddelelse.

»Vi har hævet beskæftigelsesfradraget, så op mod tre millioner danskere allerede næste år får en endnu større gevinst ved at gå på arbejde,« tilføjer han.

Med aftalen sikres det, at en række af de skatte- og afgiftslettelser fra vækstaftalen, som ellers først skulle træde i kraft i 2015, bliver til virkelighed allerede næste år. Samtidig forhøjes beskæftigelsesfradraget, ligesom det særlige beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere bliver indført fuldt ud allerede i 2014.

»Som jeg har sagt mange gange, så er der noget, der er vigtigere end noget andet. Og lige nu er det vigtigt at sikre danske arbejdspladser og gøre det attraktivt at gå på arbejde. Vi ville gerne være gået endnu længere, men det var ikke muligt med regeringen. Det ændrer dog ikke ved, at finanslovaftalen er et skridt i den rigtige retning for Danmark,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han glæder sig også over, at det lykkedes at sikre en milliard kroner årligt til bedre ældrepleje.

»Da Venstre sad i regering forbedrede vi løbende forholdene for de ældre – både ved at løfte ældreområdet og sikre den enkelte ældre frit valg. Og jeg er glad for, at det i dag er lykkedes at fortsætte ad den vej til gavn for vores ældre medborgere,« siger Venstre-formanden.

På trods af et »dårligt forhandlingsforløb med overskredne tidsgrænser« glæder han sig over, at regeringen droppede Enhedslisten til fordel for en aftale med V og K.

»Aftalen er sund fornuft og ikke mindst god for Danmark. Den skaber arbejdspladser og gør det mere attraktivt at gå på arbejde. Alternativet var en uambitiøs aftale med Enhedslisten, der ville have været et skridt i den forkerte retning,« siger Lars Løkke Rasmussen.