Venstre får skattehug af vennerne

Ved dagens finanslovsdebat vil de Konservative sætte fokus på Venstres manglende mod, når det handler skattelettelser.

Mike legarth på Kolding Banegård under valgkampen i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver ikke kun regeringen, der får hug fra blå blok ved onsdagens finanslovsdebat. Når de Konservative indtager Folketingets talerstol vil der blive sat fokus på Venstres manglende mod til at kræve skattelettelser i valgkampen, da partiet havde statsministerposten, bebuder den tidligere regeringsmakker. 
 
- På talerstolen vil jeg sige om Venstre, at vi fik jo ikke nogen støtte fra dem i valgkampen til at sænke skatten. Det var en mærkesag for os, men Venstre afviste og ville ikke medvirke. De ville heller ikke støtte os i forhold til, at det var nødvendigt at gøre den offentlige sektor mindre, siger de Konservatives finansordfører Mike Legarth, og udtrykker glæde over, at »Venstre nu er kommet ind på ret kurs«. 

- Venstre er ikke helt på plads endnu, men partiet har taget et skridt i den rigtige retning. Det er dog ikke tilstrækkeligt, siger Mike Legarth. 

Når de røde er jeres hovedmodstander, hvorfor vil du så bruge debatten om regeringens finanslovsforslag til at udstille Venstres mangel på mod i forhold til skattelettelser?

- Jeg vil ikke udstille nogen. Jeg gør bare opmærksom på nogle fakta. Min opgave er at cementere Det Konservative Folkepartis position som erhvervslivets parti, og stille det op imod hvad vores hovedmodstandere i rød blok vil. Men så vil jeg også kommentere lidt på, at det jo glæder os, at det som vi Konservative ikke tidligere kunne gennemføre, nu ser ud til at kunne lade sig gøre, fordi Venstre er vendt rundt,  endelig er kommet på ret kurs og nu godt vil medvirke til at sænke skatterne og reducere det offentlige forbrug, siger Mike Legarth. 

Den konservative finansordfører vil samtidig bruge finanslovsdebaten på at efterlyse en stor erhvervspakke, der afskaffer fedt- og sukkerafgiften, sænker selskabsskatten og skaber en ny boligjobordning med tilskud til serviceydelser i hjemmet.  
 
 - Ledigheden er stigende, og vi vil gøre noget nu, for at skabe arbejdspladser. Vi har gjort meget for at lette skatten og dermed gøre det mere attraktivt at tage et arbejde, og nu skal vi så gøre det nemmere at skabe arbejdspladser, siger Mike Legarth.