Venstre: Der er forskel på kongehuset og alle andre

Kongehuset må gå foran i køen i teatret, og de må også gerne køre over en lukket Storebæltsbro, hvor alle andre bliver holdt tilbage, mener Venstre.

Foto: Steen Evald. ARKIVFOTO: Kronprinsens officielle portræt.
Læs mere
Fold sammen

Hvis der skulle være tvivl, så slår Venstre det nu fast: Der er forskel på de kongelige og alle andre. Derfor er det helt i orden, at kronprins Frederik krydsede en lukket Storebæltsbro to gange under stormvejret i weekenden.

»Der er forskel på kongefamilien og alle os andre. De får lov til at gå foran i køen i biografen og i teatret og alle mulige andre steder,« siger Venstres Karsten Nonbo, der er medlem af Folketingets Transportudvalg.

Sikkerhedsrisikoen, der lukkede broen, har nemlig ikke været ligeså stor for Kronprinsen, vurderer han.

»Man har jo foretaget en konkret vurdering af, om det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Altså nu gætter jeg lidt, men jeg kunne forestille mig, at kronprinsens bil er lidt tungere end andre personbiler, og det er en helt konkret vurdering. Og var man i tvivl om det, så var han nok den sidste, der fik lov til at køre over i forhold til alle os andre,« siger Nonbo.

Der var en sikkerhedsrisiko, og man udsætter Kronprinsen for fare. Er det ikke helt forkert?

»Det ville det have været, men det har man også lagt til grund for vurderingen. Og man har vurderet, at lige den bil kunne godt køre over. Der har sikkert været andre biler i køen, der også har kunne krydse broen, men det er der ikke ressourcer til at lave individuelle skøn på. Der har desværre været større problemer med stormen, og min medlidenhed er mere med dem, der har haft skader på hus og tage og alt muligt andet end med dem, der har holdt i kø og set Kronprinsen køre over,« siger Karsten Nonbo.

Trafikordføren mener ikke, at PET har brugt ekstra ressourcer på at lave en sikkerhedsvurdering af Kronprinsen bil Krone 7, da efterretningstjenesten alligevel altid følges med kronprins Frederik.

Sund og Bælt har bekræftet over for Berlingske Nyhedsbureau, at Kronprinsen krydsede den lukkede Storebæltsbro.