Venstre: Danmark bør ikke tage imod kvoteflygtninge

S-regeringen svigter sine valgløfter og øger integrationsproblemer med beslutning om kvoteflygtninge, mener V.

Mads Fuglede (V) før folketingets åbningsdebat i folketingssalen på Christiansborg, torsdag den 5. oktober 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det er ikke tiden til at tage imod flere flygtninge i Danmark.«

Sådan lyder det fra Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede. Udmeldingen kommer, efter at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfeye (S) onsdag har besluttet, at Danmark i år skal tage i mod 200 kvoteflygtninge fra Rwanda.

»Den socialdemokratiske regering er i gang med at rulle den stramme udlændingepolitik tilbage på trods af løfter om det modsatte,« siger Mads Fuglede.

Han henviser til, at statsminister Mette Frederiksen (S) i valgkampen fastslog, at hun ville være garant for en fortsat stram udlændingepolitik i Danmark.

Samtidig har Mette Frederiksen flere gange fastslået, at integrationsproblemerne i Danmark er så omfattende, at sammenhængskraften er udfordret.

Men efter valgsejren har regeringen lyttet for meget til støttepartierne De Radikale, SF og Enhedlisten og i stedet lempet udlændingepolitikken, mener Mads Fuglede:

»Regeringen har hævet de sociale ydelser til arbejdsløse udlændinge, og der er store integrationsproblemer i Danmark senest dokumenteret i en ny dansk undersøgelse, der viser, at rigtig mange syriske flygtninge ikke har noget arbejde, selv om de har været her i flere år.«

»Så nej, vi mener ikke det er nogen god ide at tage imod flere flygtninge. Der skal langt bedre styr på integrationen, før det kan blive aktuelt«, siger Mads Fuglede.

/ritzau/