Venstre-borgmester fortsætter i Dragør

Eik Dahl Bidstrup (V) fortsætter som borgmester i Dragør Kommune. Det skriver han på Facebook. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spillet om borgmesterposterne i kommunerne ser ud til at nærme sig sin afslutning, efter endnu en kommune er faldet på plads.

Eik Dahl Bidstrup (V) fortsætter som borgmester i Dragør Kommune. Det skriver han på Facebook.

Aftalen er indgået mellem Venstre, DF og Socialdemokratiet.

- Det tillidsfulde samarbejde, som har medvirket til en god udvikling i kommunen i de seneste to valgperioder, kan dermed fortsætte.

- Det giver et godt fundament for fastholdelse af en solid kommunal økonomi, service og velfærd de kommende fire år, skriver borgmesteren i en opdatering på sin Facebook-profil.

De Konservatives Kenneth Gøtterup bejlede også til borgmesterposten og har undervejs været med til at forhandle, men han er altså ikke med i den endelige aftale.

- Vi blev alle sammen enige om at gå hjem her til aften og tage et møde igen i morgen, men Socialdemokraterne ringede et kvarters tid efter og sagde, at de havde besluttet sig for at pege på Venstre, siger han.

Han savner borgerlige aftryk i den aftale, som der er lavet:

- Vores vurdering er, at det politiske grundlag, der er blevet arbejdet på, er der ikke noget fornyelse i. Man tager ikke borgernes dom alvorligt. Der har heller ikke været ønske om et reelt bredt samarbejde, siger han.

Dragør har været en af de sidste kommuner, der manglede en borgmester efter kommunalvalget tirsdag. Slagelse Kommune mangler også at konstituere sin borgmester.

På valgnatten nåede socialdemokraten John Dyrby Paulsen ellers at erklære sig som kommunens næste borgmester på valgnatten. Han var dog for hurtigt ude.

De Radikale forhandler med Dansk Folkeparti og Venstre om et politisk arbejdspapir for de næste fire år i kommunen. Der er også kontakt på tværs af partierne, lyder det.

Desuden hersker der tvivl om, hvem der skal sidde på posten på Læsø. Her blev Karsten Nielsen (DF) udpeget som borgmester onsdag aften.

Men den siddende V-borgmester, Tobias Birch Johansen, sår tvivl om konstitueringen ved at pege på socialdemokraten Folmer Hjort Kristensen som mulig borgmester.

/ritzau/