Venstre betalte Mallorca-rejse for Løkke og familien

Lars Løkke Rasmussen (V) og hans familie har fået betalt en ferierejse til Mallorca af Venstres partikasse, viser et internt brev til Venstres medlemmer.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres partikasse har betalt for en ferierejse til Mallorca for partiformanden Lars Løkke Rasmussen (V) og hans familie.

Det fremgår af et brev til Venstres medlemmer, som Berlingske Nyhedsbureau er i besiddelse af.

Brevet er underskrevet af Claus Hjort Frederiksen (V), partisekretær Claus Richter og landskasserer Nicolai Mallet. De forklarer i fællesskab, at Lars Løkke Rasmussen efter valgkampen i 2011 havde brug for at være sammen med sin familie og hvile ud.

»Derfor finder vi det for eksempel ingenlunde hverken odiøst eller moralsk angribeligt, at partiet har betalt flybilletter for formanden og nære familiemedlemmer til et ophold på Mallorca efter valget med henblik på restitution og – for formandens vedkommende – tillige afholdelse af et strategiseminar, der skulle sætte kursen for Venstre i opposition,« står der.

Brevskriverne understreger, at Løkke ikke selv har »foretaget økonomiske dispositioner.« Det er ifølge brevet en tradition i Venstre, at »nøglemedarbejdere« får en bonus - kontant eller som ekstra ferie - efter en krævende valgkamp.

I brevet forbereder Venstres partiorganisation medlemmerne på, at der kan være flere afsløringer på vej om deres statsministerkandidat:

»Forventeligt vil det fortsætte med spektakulære skriverier om familieferier for partiets regning, hotelomkostninger, skatteunddragelse og så videre,« står der sort på hvidt.

Det nævnes desuden, at Venstre har betalt ekstra summer for at få et rygerværelse til Lars Løkke Rasmussen, når han ved forskellige lejligheder har boet på hotel.

»Tilsvarende finder vi det kun rimeligt, at formandens arbejdsvilkår lettes mest muligt, for eksempel ved at booke rygerværelse på de benyttede hoteller, uanset der måtte være meromkostninger forbundet hermed, at de pågældende værelser er egnede til afholdelse af møder, og at der stilles chauffør til rådighed i forbindelse med kampagneaktiviteter,« står der.

Brevet kommer i forlængelse af Ekstra Bladets afsløring af, at Løkke i en periode på ti måneder i 2010 og 2011 fik betalt tøj for 152.000 kroner af Venstre. Det store beløb har ugen igennem vakt voldsom kritik fra dele af Venstres eget bagland, og en Megafon-måling viste tidligere på ugen, at et flertal af danskerne nu foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister og samtidig finder hende mere troværdig end Løkke.

På næste møde i Venstres forretningsudvalg skal udvalgets medlemmer orienteres om formandens indkøbet af tøj, har partisekretær Claus Richter meddelt.

Ifølge Ekstra Bladet, som er i besiddelse af bilag fra Løkkes Mallorca-rejse, fandt turen sted halvanden uge efter, han var fratrådt som statsminister i 2011.

Dokumentation: Her er brevet til Venstre-medlemmerne

Tidligere folketingsmedlem for Venstre Preben Rudiengaard er bekymret for, hvilke konsekvenser oplysningen om Mallorca-rejsen vil få:

»Jeg har været næstformand i en lille Venstre-partiforening. Vi havde store problemer med, om vi kunne hæve kontingentet med 25 kroner. Så når medlemmerne hører det her, så er jeg bange for, at de flygter. Og hvis først baglandet begynder at flygte, og formanden for Venstre får lov til at rejse til Mallorca for deres penge, så er jeg dybt bekymret for Venstres fremtid,« siger han til Berlingske.

Hans partikollega Birthe Rønne Hornbech går endnu længere i sin kritik. Hun mener, at Lars Løkke Rasmussen har et »problematisk forhold til penge«, og at »man skal sige det lige op i hans ansigt«.

»Og det har jeg så gjort,« siger hun:

»Jeg sagde mange ting til ham forleden. Blandt andet at hans forhold til penge er under lavmål. Det var i håb om, at han skulle gå ud og sige, at nu ville han så lave sig om. Men det har jeg ikke hørt.«

 

TV: Se Claus Hjort Frederiksen forsvare Løkke: