Venstre betaler for Løkkes rygeboks

Opdateret: Partiet Venstre betaler de over 100.000 kroner, tidligere statsminister Lars Løkkes rygekabine har kostet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regningen for tidligere statsminister Lars Løkkes Rasmussens (V) rygetrang er placeret. Partiet Venstre samler regningen på over 100.000 kr. op for leje og og opstilling af en rygekabine i Statsministeriet, da Løkke var statsminister.

- Sagen risikerer at fjerne fokus fra det vigtige politiske arbejde, som Venstre skal udføre. Derfor har partiet besluttet at betale regningen, så fokus fastholdes på de udfordringer, Danmark står overfor, lyder begrundelsen fra partiet.

Statsministeriet har ifølge Venstre oplyst, at ministeriets samlede omkostning for rygekabinen er 110.600 kroner – eller omkring 3.500 kroner om måneden – i den tid Lars Løkke Rasmussen var statsminister. Statsministeriet har samtidig oplyst, at udgiften er afholdt »i fuld overensstemmelse med retningslinjerne,« og at ministeriet derfor hverken kan eller vil kræve udgiften tilbagebetalt.

- Det har ikke været Lars Løkke Rasmussens beslutning at leje. Udgiften er helt i overensstemmelse med gældende retningslinjer, og der er derfor heller ikke noget krav om tilbagebetaling. Men i Venstre ønsker vi ikke en lang debat om, hvorvidt skatteborgerne skal betale for denne udgift eller ej. Vi ønsker fuldt fokus på det politiske arbejde, som Venstre og Venstres formand skal udføre, siger Venstres tiltrædende partisekretær Claus Søgaard-Richter.

Venstre har været tøvende med at melde ud, hvordan der skulle betales for rygekabinen.

Ifølge ekstern lektor og ekspert i forvaltningsret Claus Haagen Jensen kan det dog blive et »skatteproblem« for Løkke, at han lader Venstre betale for rygekabinen.

- Hvis Venstre betaler Lars Løkke Rasmussens udgift, så er det i virkeligheden Lars Løkke, der har modtaget beløbet. Og så kan det være, at skattefar kommer og siger, at han skal betale indkomstskat. Det er ligesom, hvis en arbejdsgiver betaler et eller andet for en ansat. Med mindre, det er noget han skal bruge derhjemme - så skal den ansatte betale skat af det, sagde Claus Haagen Jensen onsdag til Berlingske.