Venstre beklager skatteministers grønlænder-udtalelse

Venstre håber, at partiet "nu kan fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde med Aleqa Hammond".

Venstres gruppeformand, Søren Gade, beklager nu skatteminister Karsten Lauritzens (V) udtalelser om det grønlandske medlem af Folketinget Aleqa Hammond på vegne af sit parti. Det skriver den grønlandske radio KNR.

Ministeren havde ved en nytårskur udtalt, at regeringen havde "købt en grønlænder" med henvisning til dens aftale med Hammond om, at hun i december blev udnævnt som formand for Grønlandsudvalget.

Til gengæld lovede Hammond ikke at bringe den borgerlige trekløverregering i mindretal i Folketinget.

Siden har Karsten Lauritzen beklaget sin udtalelse, der blev mødt af kritik.

- Det er ikke en ordentlig måde at omtale hverken Aleqa Hammond, det grønlandske folk eller nogen andre på, skriver Venstres gruppeformand, Søren Gade, i en mail til KNR.

- Jeg ved, at Karsten Lauritzen også er rigtig ked af sin udtalelse og har mødtes med Aleqa Hammond for at undskylde personligt. Vi håber, at vi nu kan se fremad og fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde med Aleqa Hammond, skriver Søren Gade.

Aleqa Hammond har været involveret i flere sager om misbrug af offentlige midler.

I april 2013 blev hun landsstyreformand i Grønland. Hun måtte dog trække sig fra posten i september 2014. Det var, efter at det var kommet frem, at hun havde brugt mere end 100.000 offentlige kroner til privat forbrug.

Og i august sidste år blev Hammond smidt ud af det socialdemokratiske parti Siumut efter misbrug af Folketingets kreditkort.

/ritzau/