Venstre bakker regeringen op: Vi har ønsket frit TV-valg i årevis

Venstre bakker op om regerings ønske om at sløjfe de fælles TV-pakker i boligforeninger. Men det burde være sket meget før.

Arkiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er på høje tid, at der nu forhåbentligt sættes en stopper for de fælles TV-forsyninger, der tvinger mange danskere til at betale for kanaler, de ikke ønsker.

Det mener Venstre, der bakker op om kulturminister Marianne Jelved (R), som ifølge DR Nyheder vil indkalde til forhandlinger for at få ændret på reglerne, der tvinger mange til at betale for kanaler, de aldrig ser, i landets boligforeninger.

Men udspillet kommer alt for sent, mener medieordfører Ellen Trane Nørby (V).

»Det er rigtig positivt. Men vi andre har i flere år ønsket frit TV-valg, hvor regeringen har afvist det,« siger hun.

En undersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet, viser, at et frit TV-valg vil give lejere en samlet besparelse på 68 millioner kroner. I gennemsnit svarende til 149 kroner om måneden per husstand.

»Vi mener ikke, det er acceptabelt, at man reelt er stavnsbundet og ikke har frit TV-valg, bare fordi man bor til leje eller i et specielt antenneområde,« siger Ellen Trane Nørby.

Da der er tale om en lovændring, kan en aftale efter endte forhandlinger først lægges klar til efteråret, oplyser kulturministeren ifølge DR Nyheder.

Det skønnes, at der er omkring 650.000 husstande, svarende til cirka hver fjerde danske husstand, der har fælles TV-forsyning.