Venstre bakker op om nyt tiltag i Skat

Det er positivt, at Skatterådet nu skal ind og rådgive Skat i principielle sager, men der skal stadig mere til, lyder det fra Venstre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V), bakker op om Skats eget initiativ, hvor Skatterådet nu skal tages på råd i komplekse sager.

»Det er godt, at vi nu ser Skat gøre noget ved problemerne. Vi har set en række groteske sager omkring Skats gøren og laden, hvor borgernes retssikkerhed er trådt fuldstændig under fode,« siger ordføreren, der selv er medlem af Skatterådet, som nu skal kunne rådgive Skat i sager, hvor lovgrundlaget er uklart.

I forvejen går Skatterådet ind og giver bindende svar, hvis en virksomhed eller en borger gerne vil sikre sig, hvilke regler der gælder i et kringlet skattespørgsmål om eksempelvis udenlandsk beskatning eller lukrative personaleforhold.

»Skatterådet består af nogle kompetente mennesker. Samtidig sidder der også en bred skare af personer, derfor giver rådet en lægmandsbetragtning, der er med til at sikre ret og rimelighed,« siger Torsten Schack Pedersen.

Han mener dog ikke, at initiativet er nok:

»Alt for mange skattesager er uværdige for et retssamfund. Der er brug for at kigge Skat grundigt i kortene, tage fat i metoderne og ja, rydde op i den måde, Skat behandler borgernes skattesager«.

Skats metoder er særligt kommet i søgelyset, efter erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen og fotomodellen Camilla Vest Nielsen har været udsat for, hvad flere politikere kalder »bøllemetoder«.