Venstre afviser forbud mod minareter

Dansk Folkeparti vil forbyde minareter på moskeer herhjemme, akkurat som Schweitz netop har besluttet. Men Venstre siger nej.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vender tommelfingeren nedad overfor Dansk Folkepartis forslaget om at forbyde minareter på moskeer. En minaret er det slanke bønnetårn på en stormoské, hvorfra der indkaldes til bøn, og den bygningskonstruktion mener Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, ikke, at politikerne bør se på.

- Vi lovgiver ikke i Folketinget om enkelte bygninger. Og så er der nogle, som vil mene, at det er en begrænsning af religionsfriheden. Jeg siger ikke, at det er det, men det er et element i sagen, siger Karsten Lauritzen.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, har bebudet et forslag i Folketinget om at sende spørgsmålet til folkeafstemning, efter Schweitz ved en sådan afstemning netop har dømt minareter ude af Alpelandet. En tredjedel af Folketingets medlemmer kan sende et lovforslag til folkeafstemning, men heller ikke det, vil Venstres integrationsordfører være med til.

- Det er ikke et emne, som egner sig til en folkeafstemning. Desuden har vi et demokrati med politikere til at træffe beslutningerne, og hvis folk er utilfredse med de beslutninger, må de vælge nogle andre politikere, siger Karsten Lauritzen.

Der findes endnu ikke moskeer herhjemme med minareter. Dog har lokalplanerne i Københavns Kommune godkendt en stormoské, ligesom der er planer om at bygge en stormoské i Roskilde.

/ritzau/