Venstre ærgrer sig over Skats manglende indsats mod socialt bedrageri

Det ærgrer Venstre, at Skat har nedlagt det projekt, som i samarbejde med kommunerne skulle komme socialt bedrageri til livs.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

Venstre stiller sig uforstående over for Skat og ikke mindst skatteminister Benny Engelbrecht (S), der har nedlagt et projekt, som skulle afsløre socialt bedrageri i landets kommuner.

Skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) langer derfor hårdt ud efter Skat.

»Det er bekymrende, når kommunerne siger, at de har haft et godt og udbytterigt samarbejde med Skat, og at Skat så har valgt at droppe det. Det betyder jo, at den indsats, der har været lavet imod socialt bedrageri, og som kommunerne har sat pris på, bliver nedprioriteret. Jeg er helt uforstående over for, at man lægger projektet i mølposen,« siger han.

I 2012 indførte Skat projektet »Projekt Socialt Bedrageri«, men siden det blev nedlagt i juni, har flere kommuner haft svært ved at få hjælp til at afsløre sociale bedragere og dermed komme bedrageriet til livs, lyder kritikken fra kommunerne ifølge tv2.dk.

Venstres skatteordfører kan ikke forstå, hvorfor skatteministeren ikke har gjort noget for, at projektet ikke blev nedlagt.

»Skatteministeren har det øverste ansvar, og jeg forstår ikke, hvorfor skatteministeren ikke har sagt til Skat, at her er et projekt, som virker, så selvfølgelig kører vi videre med det. Det virker til, at han fuldstændig har tabt grebet om, hvad det er, der foregår,« siger Torsten Schack Pedersen.

Men projektet har aldrig været ment som en permanent ordning, lyder Skats forklaring til tv2.dk.

»Vi vil gerne hjælpe dem, men nu har vi brugt tre år, hvor vi har videregivet vores erfaringer, og nu vurderer vi, at vi ikke har så meget at videregive mere,« siger underdirektør hos Skat Lars Jepsen.

Venstres Torsten Schack Pedersen siger, at han nu vil rejse sagen over for skatteminister Benny Engelbrecht.