Venstre ændrer holdning til dyresex: Forbyd det

Venstre ændrer nu holdning til et forbud mod dyresex og støtter regeringens forslag om at ændre dyreværnsloven. »Danmark skal ikke udstilles som et land, hvor overgreb mod dyr er i orden,« siger ordfører.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre ændrer holdning og vil nu stemme for et forslag om at forbyde dyresex i Danmark.

Det siger partiets dyrevelfærdsordfører, Erling Bonnesen (V), under behandlingen af lovforslaget i Folketinget tirsdag.

Venstre har hidtil været imod et forbud, da man mente, det allerede eksisterede i dyreværnsloven, hvor det er ulovligt at påføre dyr smerte og lade dem lide overlast. Og det gør de, hvis man har sex med dem, lyder det fra Bonnesen.

»Vi har altså hele tiden været imod dyresex. Når vi nu vil være med til at stemme for et forbud, er det fordi vi ikke vil have, at Danmark ude i verden udstilles som et land, hvor seksuel omgang med dyr er tilladt,« siger han under 1. behandlingen af forslaget, hvor der er altså nu tegner sig et flertal.

Lovforslaget er fremsat af fødevareminister Dan Jørgensen (S), men det har tidligere mødt modstand fra Venstre, der fandt loven overflødig.

»Samfundet udvikler sig hele tiden, debatten ændrer sig, og der er man kommet frem til at foretage en justering af kursen. Og derfor støtter vi op om forslaget. Dyresex er en hæslig ting,« siger Erling Bonnesen.

Formand for Dyreetisk Råd, Bengt Holst, har tidligere udtalt, at et forbud mod dyresex er overflødigt. Han mener også, at det vil blive vanskeligt at håndhæve et forbud, der også kan skabe konflikt med den måde, man udtager sæd fra dyr på til kunstig befrugtning.

Der foreligger ingen færdig tidsplan for lovforslaget, der altså også skal 2. og 3. behandles, før det er endeligt vedtaget. Et forbud mod dyresex indgår i en ændring af dyreværnsloven og lov om dyrlæger.