Venner og konkurrenter fejrede Mette Frederiksens 40 år

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen fremkaldte latter med sin tale til S-formandens fødselsdagsreception.

Formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen og kæresten Bo Tengberg til reception for Mette Frederiksen. Der holdes fødselsdags reception for socialdemokratiets formand Mette Frederiksen, onsdag den 29. november, 2017 i fællessalen på Christiansborg, i København. Receptionen holdes i anledning af, at Mette Frederiksen fyldte 40 år tidligere i november. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Køen var lang, meget lang. Og ikke alle nåede at give Mette Frederiksen et fødselsdagskram, da hun onsdag holdt forsinket reception i Fællessalen på Christiansborg.

Tidsplanen tillod det ikke, og til sidst gik politisk ordfører Nicolai Wammen (S) på scenen og bød de mange gæster velkommen.

Mette Frederiksen kiggede på køen og vinkede de resterende gæster indenfor.

Socialdemokratiets formand blev 40 år 19. november. På det tidspunkt var hun i fuld gang med at føre valgkamp for sit parti forud for kommunalvalget to dage efter.

Kommunalvalget endte godt for Socialdemokratiet, som endte med flest borgmesterposter, og netop det blev understreget, da Wammen gik på scenen.

Han undskyldte over for de mange fremmødte, at der var blevet så propfyldt af mennesker i Fællessalen.

»Vi skulle have plads til alle S-borgmestrene«, sagde han til stor jubel.

Danmarks yngste borgmester, den i dag 25-årige Christina Krzyrosiak Hansen fra Holbæk, var mødt op. Det var Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel også.

I alt fik Socialdemokratiet 46 borgmestre. Det kan ende med 47, da Slagelse fortsat mangler at finde en borgmester.

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) holdt tale, og det gjorde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og DF-formand Kristian Thulesen Dahl også.

Claus Hjort Frederiksens tale skabte stor latter blandt gæsterne. Forsvarsministeren, som ifølge Wammen er Mette Frederiksens favoritminister fra blå blok, fortalte om en historie fra marts.

Han havde inviteret blandt andre Mette Frederiksen på en tur til Irak for at besøge de udsendte danske soldater, som bekæmper Islamisk Stat.

»Jeg havde dog begået den fejl, at jeg havde inviteret Kristian Thulesen Dahl med«, sagde Claus Hjort Frederiksen til morskab for de fremmødte.

Han henviste til den politiske flirt, der de seneste måneder har været mellem S og DF på Christiansborg.

»Jeg så godt, at I sad og hviskede og tiskede i krogene. Jeg måtte så muntre mig med Morten Østergaard i stedet for«, sagde Claus Hjort og henviste til De Radikales leder, der ligeledes var med på turen.

Kristian Thulesen Dahl kom selv ind på sit politiske forhold til Mette Frederiksen i sin tale.

Han citerede en af Mette Frederiksens idoler som ung, nemlig Nelson Mandela, tidligere præsident i Sydafrika:

»Hvis du ønsker at skabe fred med din fjende, er du nødt til at arbejde med din fjende. Så bliver han din partner.«