Velfærdskrigen fortsætter i Folketinget

Regering og opposition har startet den nye politiske sæson, som de sluttede den sidste: Ved at konkurrere på ord om, hvem der er velfærdssamfundets bedste ven.

Folketingstingets åbningsdebat var fra første ring med klokken præget af velfærdsdebatten.

Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen brugte sin ordførertale til at understrege, at regeringen er helt enig i, at der er brug for mere i løn og flere hænder.

- Derfor har vi lavet en skattepakke, der både sikrer, at alle får mere ud af at gå på arbejde, og sikrer flere hænder på arbejdsmarkedet, sagde Troels Lund Poulsen.

Den købte Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt dog ikke, da det blev hendes tur til at bestige talerstolen.

- Flere og flere danskere spørger med rette: Hvorfor skal vi finde os i tredjeklasses service, når vi bor i et land med verdens højeste skattetryk, sagde Helle Thorning-Schmidt og tilføjede, at det er økonomisk uansvarligt at love både skattelettelser og bedre velfærd.

- Pengene kan ikke bruges to gange, fastslog hun og gjorde reklame for Socialdemokraternes velfærdsrettigheder, som partiet vil indføre indenfor de fem områder folkeskolen, sundhed, ældre, børnepasning og socialt udsatte.

Stemningen i Folketingssalen er præget af en førsteskoledags-stemning med masser af snik-snak på kryds og tværs. Flere gange så højlydt, at folketingsmedlemmer gentagne gange har måtte tysse på larmende kolleger for overhovedet at kunne følge med i, hvad der bliver sagt fra talerstolen.

Åbningsdebatten ventes at fortsætte til langt ud på aftenen.