Vallensbæks borgmester er død

Den blot 65 år gamle borgmester Kurt Hockerup er pludseligt gået bort mandag morgen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vallensbæks konservative borgmester gennem 16 år er gået bort her til morgen. Kurt Hockerup blev fundet i sin seng af familien.

Med ham har kommunen mistet en kæmpe personlighed, fortæller viceborgmester Henrik Rasmussen (K):

- Vallensbæk betød et og alt for ham, og han kendte hver eneste lille detalje af byen. Han var en politiker som satte stor ære i at være tæt på sine borgere. Han frygtede ikke at se dem i øjnene over køledisken i supermarkedet, og han kendte rigtig mange af dem personligt. For Kurt var Vallensbæk en livsstil, det at være borgmester var ikke bare et job, siger han.

Kurt Hockerup blev særlig kendt, da han i forbindelse med kommunalreformen arbejdede for, at Vallensbæk Kommune skulle forblive selvstændig og ikkelægges sammen med nogle af de omkringliggende kommuner, sådan som mange andre i landet ellersblev.

En vejledende folkeafstemning beviste, at ni ud af ti af bysbørnene var enige med deres borgmester og dermed fik Vallensbæk lov til at beholde sin selvstændighed. I dag har de i stedet et samarbejde med nabokommunen Ishøj. Noget man også husker tydeligt på Christiansborg.

- Kurt var selve garantien for det, han selv kaldte ’den grønne ø i det røde hav’, nemlig konservativt flertal i Vallensbæk kommune, der jo ligger omgivet af røde kommuner. Det var Kurt, der takket være sin personlighed og omsorg for Vallensbæk, sikrede kommunens selvstændighed i forbindelse med den ny kommunalreform, hvilket et flertal af vælgerne bakkede op om. Kurt var simpelthen enestående for sin by – det var hans livsopgave, og den løste kan, siger partiets formand Lene Espersen.

Kurt Hockerup er uddannet skolelærer og blev senere skoleinspektør på Vallensbæk Skole. Han har siddet som bestyrelsesmedlem i kommunen, siden han blev valgt ind i 1966, og efterfølgende har han iklædt sig borgmesterkæden efter ikke mindre end fem kommunalvalg.

Han efterlader sig hustru og fire voksne børn.