Valgfidus kan give 20 mio. til kommunerne

Århus Kommune har fået en fiks ide i forbindelse med EP-valget, som, den mener, kan spare landets kommuner for 20 millioner kroner.

7. juni kan danske borgere stemme til Europa-Parlamentsvalget og om en ændring af tronfølgeloven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20 millioner kroner til landets slunkne kommunekasser.

Det mener Århus Kommune kan skaffes, hvis alle andre kommuner følger den ide, som man i Århus har fået i forbindelse med de forestående begivenheder – EU-parlamentsvalget og tronfølgelovsafstemningen den 7. juni.

Århus Kommune er lige nu i gang med at sende valgkort ud til byens borgere, og her har de fået den fikse ide at pakke valgkortene til dobbeltafstemningen i samme kuvert.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at spare skattekroner. Pakningen er både en besparelse og en serviceforbedring, da borgerne nu får et brev frem for to, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Jacob Bundsgaard Johansen, i en pressemeddelelse fra Århus Kommune.

Eneste kommune, der gør det
Århus Kommune er den eneste kommune i landet, der ikke ofrer to gange porto på hver stemmeberettiget borger. Det anslår kommunen vil spare dem 700.000 kroner i porto.

Det selvom pakningen skal foretages manuelt af de godt 50 studerende, man har ansat til opgaven. Kommunen har ellers forsøgt at få leverandøren til at pakke kortene maskinelt, men det har ikke ladet sig gøre.

- Vi havde foretrukket, at det kunne gøres maskinelt. Nu gør vi det i stedet manuelt på en måde, hvor vi dobbelttjekker samtlige konvolutter, siger chef for Borgerservice, Lene Hartig Danielsen, i pressemeddelelsen.

Studentermedhjælperne skal pakke i omegnen af 225.000 breve med valgkort.