Valgeksperter: Sympatistemmer sikrede Allerslev genvalg

Forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik genvalg i København.

Forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik genvalg i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

Det er sympatistemmer, som er skyld i, at Anna Mee Allerslev fik 1123 personlige stemmer ved kommunalvalget og blev valgt ind for De Radikale i borgerrepræsentationen i København.

Det vurderer Rune Stubager, valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, og forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Allerslev havde i sidste måned ellers sagt farvel og tak til politik efter beskyldninger om vennetjenester og kritik af, at hun fik stillet et lokale gratis til rådighed på Københavns Rådhus i forbindelse med sit bryllup.

Både Stubager og Buch vurderer, at 1123 personlige stemmer er mange, i forhold til at Allerslevs exit har fyldt meget i medierne. Ved 2013-valget fik Allerslev 8512 personlige stemmer.

»De vælgere, som har stemt på hende, er dem, som mener, at hun er blevet udsat for en uretfærdig behandling,« siger Stubager, mens Buch tilføjer:

»Vi har ikke studier af dette valg endnu, men en oplagt forklaring er, at det er en sympatierklæring. At det er blevet opfattet som en hetz mod hende.«

/ritzau/