Valg på vej – eller ej

Stemmer. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun har fingeren på valgknappen – selv om Løkke tror, at valget er mindre end et år væk.

Helle Thorning-Schmidt afviste torsdag, at et valg lige er om hjørnet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen ,brugte i går noget af sine grundlovstaler på at spå om fremtiden.

Venstre-formanden understregede, at han ikke selv forventer, at næste folketingsvalg ligger mere end et år ude i fremtiden – og at han og Venstre derfor skal i arbejdstøjet nu.

»Mit gæt er, at inden jeg igen skal holde grundlovstale, så har der været afholdt valg til Folketinget. Så tiden er knap. Grundloven siger ganske vist, at statsministeren kan vente til 15. september næste år, men jeg føler mig nu ret overbevist om, at vi ikke kommer til at vente helt så længe,« lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

De seneste ugers drama i Venstre – og ikke mindst en række for Venstre hårde meningsmålinger – har fået spekulationerne til at blusse op om, hvorvidt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er fristet til at trykke på valgknappen.

Statsministeren afviser

Selv afviste statsministeren i går, at et valg er lige om hjørnet, da hun blev direkte adspurgt af det fremmødte presseopbud ved Metalskolen Jørlunde i Slangerup, hvor hun leverede gårsdagens første grundlovstale.

»Jeg er overhovedet ikke fristet. Vi har meget, vi skal nå endnu,« sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:

»Vi vil gerne trække danskerne helt fri af krisen, for det giver danskerne et reelt valg: Skal vi fortsætte med den kurs, vi har nu, hvor vi har styr på økonomien og samtidig har råd til et velfærdssamfund, eller skal vi overlade det til oppositionen og deres eksperimenter med dansk økonomi? Det bliver valget, når danskerne skal til valgurnerne, og det bliver ikke foreløbig,« lød det fra statsministeren.