Vælgerne foretrækker Venstre men ikke Løkke

Mens Venstre i en ny meningsmåling går solidt frem og er Danmarks klart største parti, så vil vælgerne fortsat hellere se Helle Thorning-Schmidt i statsministerkontoret end Lars Løkke Rasmussen.

Foto: Keld Navntoft. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og udfordreren Lars Løkke Rasmussen (V).
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens meningsmålinger bragte godt nyt til Venstre men ikke til formand Lars Løkke Rasmussen (V) personligt.

For mens Venstre ifølge en meningsmåling, Megafon har foretaget for TV 2, gør Venstre til landets største parti med 24,8 procent af stemmerne - en fremgang på 3,9 procentpoint i forhold til den seneste måling i november, så ønsker flertallet af danskerne paradoksalt nok ikke Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Det skriver tv2.dk.

Megafon har i en seperat meningsmåling for TV 2 spurgt vælgerne om, hvem de foretrækker som statsminister – Lars Løkke Rasmussen eller den siddende socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning Schmidt (S).

40 procent af vælgerne foretrækker Helle Thorning-Schmidt, mens Lars Løkke Rasmussen sakker bagud med en tilslutning på 37 procent. Blandt alle vælgerne er der 24 procent, der ikke kan vælge mellem de to statsministerkandidater.

Undersøgelsen giver også svar på, hvorfor Lars Løkke Rasmussen er bagud i den direkte duel mod Helle Thorning-Schmidt. Der er nemlig en stor skepsis hos de tre borgerlige støttepartiers vælgere.

Her foretrækker kun lidt over halvdelen af vælgerne Lars Løkke Rasmussen (62 procent af de konservative vælgere, 51 procent af Liberal Alliances vælgere og 57 procent af Dansk Folkepartis vælgere).

Der skal afholdes folketingsvalg senest til september.