Vælgerflugt fra S og R efter DONG-sag

Vælgerne falder fra Socialdemokraterne og de Radikale efter DONG-salget, viser en ny måling. Regeringen har lagt sig ud med vælgerne, vurderer valgforsker.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens salg af aktier i DONG Energy har været ugens mest omdiskuterede emne, og 197.455 danskere har i skrivende stund skrevet under på en elektronisk underskriftsindsamling mod aktiesalg til Goldman Sachs.

Nu slår modstanden også ud i en frisk meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut for Børsen.

Meningsmålingen er foretaget fra fredag i sidste uge til i onsdags, hvor i alt 1.202 tilfældigt udvalgte vælgere er blevet spurgt, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Socialdemokraterne går ifølge Børsen fra en vælgeropbakning på 21,8 procent tidligere på måneden til 20,1 procent i den nye måling. Også de Radikale går tilbage: fra 8,4 til 6,7 procent.

»Det har været en skidt sag for regeringen. Den har lagt sig ud med nogle af sine vælgere i denne sag om DONG. Derfor havner aben hos dem,« siger valgforsker ved Aarhus Universitet Rune Stubager til avisen.

I den nye måling er vælgernes opbakning på sit laveste siden oktober 2013.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne Magnus Heunicke (S) siger:?»Det er vores opgave at fortælle vores politik klart til vælgerne. Det er tydeligvis ikke lykkedes. De tal her er ikke tilfredsstillende overhovedet«.

Gruppeformand hos de Radikale Sofie Carsten Nielsen (R) siger til Børsen, at partiet vil tage den enorme modstand mod salget af DONG-aktier »til efterretning«.