Vælgere savner et højreparti med strammere udlændingepolitik

Dansk Folkepartis stramme udlændinge politik er ikke nok for vælgerne. En ny måling viser, at 13 procent efterlyser et nyt højreparti, som vil føre en endnu hårdere kurs mod indvandring.

Billede fra Pegidas demonstration mod fundamentalistisk islam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den stramme udlændingepolitik, Dansk Folkeparti står for, er ikke længere nok for 13 procent af de danske vælgere. De efterlyser et nyt parti på højrefløjen, som vil føre en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti. Det viser en ny måling foretaget af Wilke, skriver Jyllands-Posten.

Blandt vælgerne i den blå blok er det 19,5 procent, der efterspørger sådan et parti, og 21 procent svarer, at de vil overveje at stemme på et »nationalkonservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandring som hovedemne«.

Selvom målingen er lavet i dagene efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, vurderer eksperter, at det ikke er hele forklaringen på, hvorfor danskerne savner et endnu mere yderligtgående højrefløjsparti.

Forskere siger til Jyllands-Posten, at de er overraskede over, at der er folkelig opbakning til en udlændingepolitik, der er strammere end Dansk Folkepartis.

»Det overrasker mig virkelig. Der har været en antagelse om, at der ikke har været plads til højre for Dansk Folkeparti - det har jeg også selv sagt - men dette viser jo, at det er der,« siger forsker i politisk ekstremisme i Danmark Chris Holmsted Larsen til avisen.

Hos DF mener man ikke, at der er grund til bekymring.

»Vi er, som vi er, og gør det, vi gør. Hvis der nogen, der ikke synes om det, må de jo stemme på et andet parti. Jeg kan slet ikke se, hvorfor jeg overhovedet skulle have en mening om det,« udtaler næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen (DF) til Jyllands-Posten.