V: Vores regler havde nogle år på bagen

Venstres gruppeformand kan ikke forstå, hvis nogen undrer sig over, at partiet nu vil have egne regler til syn

Læs mere
Fold sammen

Det er hverken hykleri eller blot en smule mærkværdigt, når Venstre nu har stemt for at lave "et servicetjek" af de regler for spindoktorer, som partiet selv har lavet, og som man administrerede efter indtil for få måneder siden, da magten skiftede.

Det understreger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen.

- Vi har stemt for at lave et serviceeftersyn af de regler, der nu har nogle år på bagen. Jeg synes, det er glimrende, at man en gang imellem kigger på, om reglerne er gode nok, som de er, siger Kristian Jensen og fortsætter:

- Især set i lyset af at der er kommet mange flere spindoktorer til med den nye regering.

Han henviser til, at en række ministre i den nye regering har lov til at ansætte to spindoktorer mod før kun én.

Spørgsmål: Er det ikke bare topmålet af hykleri at stemme de regler ned, I selv har administreret efter for et øjeblik siden?

- Nej, hykleriet ligger hos de partier, der før valget synes, at spindoktorer var et problem, og så efter valget har udvidet antallet, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Siger du, at eftersynet er nødvendigt, fordi der er en håndfuld flere spindoktorer denne gang?

- Nu ved jeg ikke, hvor mange fingre du har på din hånd. Der er ni ministre, der har mulighed for to spindoktorer, siger han.

- Vi siger heller ikke, at reglerne ikke er gode. Vi har ikke nogen konklusion. Vi går bare ind for et serviceeftersyn af dem.

Spørgsmål: Har du forståelse for, at nogen vil tænke, at "det var lige godt pokkers", at reglerne pludselig skal til syn?

- Nej, det vil jeg sådan set ikke have forståelse for. Jeg vil have forståelse for, hvis nogen undrer sig over, at Socialdemokraterne i dag stemmer for noget, de var imod i går.

/ritzau/