V vil se på behov for ny kriminalstatistik

Venstres retsordfører, Kim Andersen, vil se nærmere på et forslag om at undersøge sammenhængen mellem national oprindelse og kriminalitet.

Venstre er parat til at se på, om der er behov for en detaljeret kriminalitetsstatistik baseret på nationalitet, men der skal være et klart sigte med det, understreger retsordfører Kim Andersen.

- Der skal jo være et formål med at lave en detaljeret statistik på nationalitet, men hvis der er det, og vi kan komme videre i forhold til kriminalitetsbekæmpelse, så vil jeg da ikke afvise, at det kan være et middel, siger Kim Andersen.

Forskningschef Bo Ertmann fra Teori- og Metodecenteret vurderer overfor dagbladet Politiken, at den danske integrationsindsats er baseret på manglende viden om unges kriminalitet. Han vurderer, at det især er for eksempel somaliske og palæstinensiske flygtningebørn, der begår kriminalitet, og ikke så meget tyrkiske og pakistanske indvandrerbørn. Men det vides ikke, for det er tabubelagt at rubricere kriminalitet efter etnicitet.

Kim Andersen vil tage sagen op med ordførere og justitsminister Lene Espersen (K) efter nytår.

/ritzau/