V vil have undersøgt tidligere chef efter sag om jobsnyd

Venstre i Københavns Kommune vil have stillet den tidligere direktør i beskæftigelsesforvaltningen til ansvar for hans rolle i sagen om snyd med jobrotationspenge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del af ansvaret for millionstort snyd med jobrotationspenge i Københavns Kommune skal findes hos den tidligere direktør i Beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune, Morten Binder.

Det mener Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der er beskæftigelsesordfører for Venstre i Københavns Borgerrepræsentation.

»Der skal placeres et ansvar, og som vi har fået forelagt sagen, så ligger ansvaret hos den tidligere direktør for Beskæftigelsesforvaltningen,« siger Cecilia Lonning-Skovgaard, som mener, at forvaltningen »har sovet godt og grundigt i timen«.

Ifølge TV 2-programmet Operation X har Københavns Kommune udbetalt mere end 35 millioner kroner i jobrotationsydelse til callcenter-virksomheden 24native samt to andre firmaer med samme ejer. Ifølge vikarerne afløste de dog slet ikke de ansatte på arbejdspladsen.

Morten Binder var fra 2005 til 2014 direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. Han var også indblandet i den såkaldte Farvergadesag, hvor Københavns Kommune ulovligt spekulerede i millionrefusioner fra staten.

I dag er han direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. En styrelse som skal se på sagen om den svigtende kontrol af offentlige midler.

Det faktum finder Cecilia Lonning-Skovgaard bemærkelsesværdigt, og hun har derfor rettet henvendelse til beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) om Morten Binders rolle.

»Jeg mangler svar på, om borgmesteren har det godt med, at den tidligere direktør i Beskæftigelsesforvaltningen, som har svigtet stort med hans manglende styring af borgernes skattekroner, nu skal sidde og dømme sin egen tidligere indsats. Man kunne jo få den tanke, at han vil se med milde øjne på fejl og mangler i sit forrige job«, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Anna Mee Allerslev har erkendt, at der er sket en stor fejl i kommunens arbejde og har derfor igangsat en intern undersøgelse.

BNB arbejder på at få en kommentar fra Morten Binder.