V vil bekæmpe »fuldstændigt forkvaklede« Hizb ut-Tahrir med ord

Hizb ut-Tahrirs depraverede holdninger hører ikke hjemme i Danmark og skal bekriges med ord, mener Venstres politiske ordfører, efter den islamiske forening har langet ud efter indsatsen mod radikalisering.

Hizb ut-Tahrirs medlemmer er modstandere af alt i det danske samfund med undtagelse af de velfærdsgoder, de selv kan høste. Sådan lyder det fra politisk ordfører for Venstre Inger Støjberg (V).

Hun sender en bredside mod den islamiske forening, der i en ny pressemeddelelse betegner Københavns Kommunes indsats mod radikalisering som »den nyeste eskalering i deres kamp imod islam og muslimer«.

Ifølge Inger Støjberg er medlemmerne af Hizb ut-Tahrir »fuldstændigt forkvaklede«. De hører ikke til i det danske samfund, mener hun.

»Det er en flok unge mænd, som har lavet en til- og fravalgsmodel for det danske samfund. De har fravalgt alt, hvad der hedder demokrati og normal dansk levevis. Men de har så til gengæld tilvalgt de goder, vi har i form af for eksempel sociale ydelser,« siger Inger Støjberg.

Hizb ut-Tahrir varsler i den nye pressemeddelelse, at foreningen vil »gøre alle muslimer bevidste« om kommunens egentlige mål.

»Formålet er at få naive muslimer til at samarbejde med myndighederne under påskud af, at det er for fællesskabets bedste. Denne opdeling er kunstig, og manipulationen er tydelig, når man stadig vedholder, at nogle af tegnene på radikalisering - og dermed potentiel sikkerhedsmæssig trussel - er ting som skæg, bøn, tørklæde og generel overholdelse af islamisk adfærd,« skriver foreningen.

Inger Støjberg undrer sig over, at de øvrige muslimske samfund i Danmark ikke i højere grad tager afstand fra Hizb ut-Tahrirs holdninger. Foreningen er - udover den nylige modstand mod den københavnske antiradikaliseringsindsats - kendt for at tage afstand fra demokrati, ligestilling og homoseksualitet. Derudover ønsker Hizb ut-Tahrir at indføre sharialov.

»Langt de fleste muslimer i Danmark deler jo slet ikke holdninger med Hizb ut-Tahrir, og derfor kunne jeg godt ønske mig, at langt flere tog afstand, ligesom jeg godt kunne ønske mig, at de mere etablerede dele af de muslimske samfund - heriblandt nogle af de toneangivende imamer - tog afstand fra Hizb ut-Tahrir,« siger Venstres politiske ordfører.

Dansk Folkeparti har tidligere stillet et beslutningsforslag for at få forbudt Hizb ut-Tahrir. Rigsadvokaten har imidlertid vurderet, at det vil være grundlovsstridigt, og kun Dansk Folkeparti stemte for forslaget. Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) vil dog ikke udelukke, at Dansk Folkeparti igen vil stille et beslutningsforslag om sagen.

Inger Støjberg påpeger dog, at et forbud ikke vil fjerne problemet, da medlemmernes tanker og holdninger vil bestå.

»Derfor skal vi bekrige de tanker, Hizb ut-Tahrirs medlemmer har, og deres fuldstændigt forkvaklede idéer om at ændre det danske samfund. Det skal vi bekæmpe med ord frem for at forbyde dem,« siger hun.