V: Socialdemokratisk motorvejsløfte er »valgpanik«

Det klinger hult, når S-minister kort før et folketingsvalg lover at prioritere en udvidelse af den østjyske motorvej, lyder det fra Venstre. Både V og DF er dog helt enige i behovet.

E45 skal udvides mellem Aarhus og Skanderborg, og det kan kun gå for langsomt.

Sådan lyder det fra Venstre og Dansk Folkeparti, der hilser meldingen fra transportminister Magnus Heunicke (S) om at prioritere en udvidelse af den østjyske motorvej velkommen.

»Venstres politik er, at vi lægger meget høj prioritet i en udvidelse af E45 mellem Aarhus og Skanderborg. Det nye er, at regeringen pludselig interesserer sig for vejene,« lyder det fra transportordfører Kristian Pihl Lorentzen (V).

Han mener, at meldingen fra transportministeren er udtryk for »valgpanik«.

»Det er lidt påfaldende, at vi andre har snakket i snart fire år om, at vi skulle finde penge til vejnettet, mens regeringen ensidigt har fokuseret på den kollektive trafik. Nu lige pludselig inden et valg, så interesserer regeringen sig voldsomt for den her vejudvidelse. Det kalder jeg valgpanik,« siger Venstre-ordføreren.

»Men overordnet set er vi helt enige. Det er Venstres politik, at vi skal have udvidet E45 fra Aarhus til Skanderborg, for der er utrolig meget trængsel,« siger han.

Venstre ønsker også en parallelmotorvej vest for E45, men førsteprioriteten er en udvidelse af den eksisterende motorvej, understreger Venstres transportordfører.

»Der vil givetvis være flere strækninger, vi er nødt til at udvide, men det her vil løsne meget op for trængslen. Når vi så kommer i gang med at anlægge en parallelmotorvej, så begynder det at hænge sammen,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Også Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen (DF), glæder sig over, at regeringen vil prioritere udvidelsen af E45 i Østjylland.

»Sidst vi gik Heunicke lidt på klingen i forhold til at anvende nødsporet, satte han Vejdirektoratet i gang med at kigge på det. De skulle lave en rapport, og der ville gå et helt år, før vi ville få den. Men det er da glædeligt, hvis Heunicke mener, at en permanent løsning nu kan komme på tale,« siger Kim Christiansen, der ser frem til at høre Heunickes bud på en finansiering.

»Det er nemt at rejse rundt og love i øst og vest, men vi skal også finde pengene, og det glæder jeg mig til at høre ministerens bud på,« siger han.