V: SFs jobværktøjer får ikke indvandrere i arbejde

Venstre er enig i, at der skal flere flygtninge og indvandrere i arbejde. Men SFs forslag er afprøvet før uden held, lyder det. Der skal i stedet skrues på skatten.

Det er helt korrekt, at der skal sendes flere flygtninge og indvandre ud på arbejdsmarkedet. Men det vil ikke lykkes ved, at man for eksempel sender indvandrerkvinder i særlige vejledningsforløb, giver flere unge nydanskere i udsatte boligområder fritidsjob eller øger antallet af indvandrere i det offentlige.

Sådan lyder det fra Venstre, efter SF har budt ind med fire konkrete forslag til, hvordan flere indvandrere og flygtninge kommer i arbejde.

»Jeg er meget enig i, at der skal flere ud på arbejdsmarkedet. Men SFs værktøjer kan ikke bruges. Det er afgørende, at der er et økonomisk incitament til at tage arbejde med et moderne kontanthjælpsloft, og at man sætter skatten ned for de lave indkomster,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V).

Han kalder udspillet fra SF for en gentagelse af, hvad der er prøvet før uden den store succes.

Hans Andersen nærer heller ikke de store forhåbninger om, at der fra regeringen, som også er på vej med et udspil på området, vil komme andre toner. Hverken SF eller regeringens ønsker vil få den store effekt, mener han.

Blandt andet vil SFs idé om at danne partnerskaber med erhvervslivet, så indvandrere kan få nogle af de job, der i dag er besat af østeuropæere, slå fejl uden en justering af skattesystemet.

»Jeg er sikker på, at danske virksomheder gerne vil ansætte indvandrere frem for en polak eller rumæner. Men problemet er, at indvandrere ikke har incitament til at tage job, og derfor vil de ikke blive søgt uden en ændring af skatten,« siger Hans Andersen.