V: S er for hårde ved udlændinge på tålt ophold

Venstre kritiserer Socialdemokraterne for at negligere Ombudsmandens kritik af forholdene for personer på tålt ophold. Man bør eksempelvis overveje at slække på kravene for de dydige, mener Venstre.

Jan E. Jørgensen, MF for Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På et tidspunkt giver det ikke længere mening at have visse personer på tålt ophold, og man bør for eksempel overveje at slække på kravene, hvis der er tale om personer, der i mange år har opført sig ordentligt.

Det mener Venstre, efter Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har kritiseret forholdene for personer på tålt ophold - en kritik, som Socialdemokraterne ifølge Venstres menneskerettighedsordfører, Jan E. Jørgensen (V), har siddet overhørig. Det fortæller han til Politiken tirsdag.

»Jeg synes ikke, man kan tillade sig bare at sidde den kritik, der kommer fra Folketingets Ombudsmand, overhørig. Man behøver ikke være 100 procent enig, men han har da en pointe i, at hvis vi har nogle, der på et eller andet tidspunkt har været på tålt ophold ganske lang tid og i den tid i øvrigt har holdt sig på dydens smalle sti, så kan man jo godt overveje at slække på kravene,« siger Jan E. Jørgensen til Politiken.

Socialdemokraternes menneskerettighedsordfører, Trine Bramsen (S), påpeger over for avisen, at disse personer er uønskede i Danmark, hvorfor der ikke er planer om at lempe vilkårene.