V: Regeringen holder befolkningen for nar om betalingsring

Man holder befolkningen for nar, når man inviterer til åben debat om den omdiskuterede betalingsring, hvis man allerede har bestemt sig for, hvor linjeføringen skal være, lyder det fra Venstre.

Arkivfoto, trafikkaos i København. Eftersigende ligger linjeføringen for den kommende betalingsring nu fast, og den kommer til at følge Københavns kommunegrænse. Forløbet møder skarp kritik fra Venstre, der nu beder ministeren om en redegørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 - Forløbet indtil nu har tilsyneladende været en farce. 

Sådan beskriver Venstres hovedstadsordfører Martin Geertsen forløbet om betalingsringen, efter det i dag er kommet frem, at ringen efter alt at dømme kommer til at følge Københavns kommunegrænse, og at regeringen har ligget fast på den placering i et stykke tid.

Ifølge venstreordføreren, er det et problem, at man inviterer til åben diskussion, men i hemmelighed allerede har lagt sig fast på en placering.  

 - Jeg synes, det har været en skueproces. For et par uger siden sad vi til en stort anlagt konference på Islands Brygge, hvor det blev lagt frem, at man nu kunne diskutere mulighederne for, hvor ringen skulle placeres. Men nu ser det ud som om, at regeringen allerede havde truffet beslutning om, hvor ringen skal ligge, siger Martin Geertsen.

Martin Geertsen vil derfor i dag sætte sig til tasterne og bede transportminister Henrik Dam Kristensen (S) om en redegørelse for hele forløbet og processen om den omdiskuterede betalingsring.

Martin Geertsen er både sur over, at det ikke har været diskuteret, om der overhovedet skal være en betalingsring, og at det i et stykke tid har været bestemt, hvor linjen skal ligge. 

 - Forløbet må under lup. Det er et demokratisk problem, at regeringen inviterer offentligheden til at give deres besyv med om betalingsringen og dens placering, når alt allerede ligger fast, og man egentligt ikke er interesserede i at diskutere tingene, siger han. 

Oprindeligt var tanken at lægge betalingsringen ved Ring 2, hvilket ville betyde, at den kom til at skære gennem flere skoledistrikter, men i følge Politiken kommer ringen i stedet til at følge Københavns kommunegrænse med et sving uden om Amager. Men det møder ikke opbakning hos Venstre.

 - Vi er imod den betalingsring, uanset om man lægger den ved kommunegrænsen, Ring 2, Ring 3 eller helt inde omkring søerne. Uanset hvor den bliver lagt, vil det have konsekvenser for mobiliteten, og så har ringen en social bagside, som vil ramme den almindelige hårdtarbejdende familie hårdt, siger Martin Geertsen. 

Regeringen har sagt, at de i starten af det nye år vil fremsætte lovforslag om betalingsringen, og der satses på, at lovforslaget bliver vedtaget, inden Folketinget går på sommerferie.