V: Regeringen anerkender ikke politiets virkelighed

Der er behov for at tilføre flere midler til politiet, mens det forhøjede terrorberedskabet står på, fastslår Venstre, der opfordrer regeringen til at indkalde til nye forhandlinger.

Der er behov for at tilføre flere midler til politiet, mens det forhøjede terrorberedskabet står på, fastslår Venstre, der opfordrer regeringen til at indkalde til nye forhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har sagt det en del gange, og i søndagens Berlingske stemmer en række lokale politiforeningsformænd i Karsten Lauritzens (V) kor:

Det forhøjede terrorberedskab i Købehavn tærer på ressourcerne og går i sidste ende ud over borgerbetjeningen i andre politikredse, lyder kritikken fra flere kredse i Berlingske.

Karsten Lauritzen, retsordfører hos Venstre, siger af samme grund, at det »ikke er overraskende« og slår samtidig fast, at Venstre er parate til at tilføje de ekstra ressourcer, der skal til.

»Vi har hele tiden erklæret os villige til at betale mere, mens regeringen har stået fast på de 130 millioner kroner. De ressourcer er ikke nok til at sikre, at de øvrige kredse går fri af terrorberedskabet i København, og det betyder i sidste ende, at betjeningen af borgere, der har været udsat for kriminalitet, bliver dårligere,« siger Karsten Lauritzen.

I kølvandet på terrorangrebet i København i midten af februar har Folketingets partier kæmpet for at finde fælles fodslag om, hvordan man skulle finansiere de ekstra udgifter, der har været forbundet med det øgede terrorberedskab i hovedstaden. Den øvelse forblev dog forgæves, og i stedet samlede et flertal sig bag et aktstykke, der tilførte 130 millioner til politiet i kampen for at bekæmpe terror i resten af 2015.

Konservative har øjeblikkeligt erklæret sig parate til at skyde så meget som en halv milliard ekstra efter politikredsene, men Karsten Lauritzen vil helst ikke sætte konkrete beløb på.

»Det er svært at gøre regningen op her og nu, men vi er villige til at se på, hvad behovet er. Vi har hele tiden sagt, at de 130 millioner ikke er nok,« siger retsordføreren.

Han mener ikke, at regeringen sylter politiet, men beskylder dog rød blok for at forklejne den virkelighed, politiet arbejder i.

»Man anerkender ikke den virkelighed, politiet arbejder i. Dansk politi er under voldsomt pres, og det har rød og blå blok været meget uenige om de seneste måneder,« siger Karsten Lauritzen.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) siger i Berlingske, at den ekstra bevilling på 130 millioner netop skal sikre, at det høje beredskab i hovedstaden ikke går ud over andre kredse. Hun fastslår dog samtidig, at regeringen løbende forholder sig til, om der er behov for flere ressourcer.