V-profil om muligt EU-comeback: Syret oplevelse

Morten Løkkegaard opnåede ikke genvalg til Europa-Parlamentet i maj, men hvis Jens Rohde tager til Viborg for at blive borgmester, åbner det for et comeback i Bruxelles til Løkkegaard.

Morten Løkkegaard (V) kan få comeback i Europa-Parlamentet, hvis Jens Rohde (V) ender som borgmester i Viborg Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Hvis Venstre-profilen Jens Rohde (V) skulle gå hen og blive borgmester i Viborg, kan det betyde comeback til Morten Løkkegaard (V) i Europa-Parlamentet.

Løkkegaard blev på grund af Venstres dårlige resultat ved europaparlamentsvalget i foråret ikke genvalgt til parlamentet, og han havde netop indstillet sig på en ny tilværelse som folketingskandidat.

»Det er en lidt syret oplevelse. Jeg har brugt sommeren på at vænne mig til tanken om, at det ikke skal være Europa-Parlamentet og har meldt ud, at hvis nogen ønsker, jeg skal være folketingskandidat, er jeg klar til det. Og jeg har haft nogle gode snakke med folkene i Ballerup-Glostrup, som har indstillet mig til at blive kredsens kandidat,« forklarer Morten Løkkegaard.

Løkkegaards kandidatur skal endeligt godkendes på et opstillingsmøde i Ballerupkredsen 20. august.

Spørgsmål: Men hvis nu du skal vælge mellem en plads i Europa-Parlamentet og Folketinget, hvad vælger du så?

»Jeg ved godt, det er lidt kedeligt at sige, men det er alt for tidligt at melde ud på en hypotetisk situation. Jeg kan se, at Jens er interesseret, og det overrasker mig for såvidt ikke. Jeg ved godt, at Jens har talt om, at det kunne blive interessant at blive borgmester deroppe en dag. Så det overrasker mig ikke. Men han har jo bare meldt sit kandidatur,« siger Morten Løkkegaard, der mener, det er for tidligt at afgøre, om han vil vælge dansk politik frem for EU:

»Omvendt har jeg aldrig lagt skjul på, at jeg har været utrolig glad for Bruxelles og var rigtig ked af, at jeg ikke blev genvalgt. Så det er en lidt underlig situation,« siger Morten Løkkegaard, der nu vil afvente, hvad der sker i Viborg.

»Alt kan åbenbart ske i Viborg. Man vil gøre sig selv en bjørnetjeneste ved at kalkulere for meget med noget, før det er en realitet,« siger Morten Løkkegaard.

Jens Rohde har over for Viborg Stifts Folkeblad bekræftet, at han er interesseret i at blive Venstres borgmesterkandidat, men han har stillet nogle betingelser for at påtage sig hvervet.

Venstre-gruppen i byrådet i Viborg holder mandag eftermiddag møde om sagen.