V-politiker: Konservative hykler om grundskylden

De Konservatives leder Søren Pape mener, at Lars Løkke Rasmussen svigter boligejerne, hvis han ikke gør noget for grundskylden. Men lokalt har en konservativ borgmester selv afvist at sænke grundskyldspromillen.

Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen (V) ser grundskylden som en mærkesag, der godt kan prioriteres højere i partiet. Men når den konservative Søren Pape Poulsen beskylder Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), for at svigte boligejerne, så skal han måske se ind i egne rækker først.

Jan E. Jørgensen sidder både i Folketinget og i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for Venstre. Og han oplever, at de Konservatives holdning svinger, afhængigt af om der er debat i folketingssalen eller byrådssalen.

»Frederiksberg er den kommune i Danmark, der har den højeste grundskyld. Så man kan undre sig over, at den ikke betyder mere for de konservative lokalt. For det er Venstre sammen med Liberal Alliance, der har måttet presse Konservative til en forholdsvis beskeden sænkning af grundskyldspromillen i kommunen,« siger Jan E. Jørgensen.

I 2013 vendte den konservative borgmester på Frederiksberg, Jørgen Glenthøj (K), tommelfingeren nedad til at sænke grundskylden, selvom han havde et politisk flertal bag sig.

»Indtil der kommer et regeringsskifte, sker der ikke en noget, men i mellemtiden kan vi lokalt gøre noget for at sænke grundskylden. Og der har det været absurd at opleve de Konservative være så svære at trække til truget. Når man rejser debatten lokalt, så får vi at vide, at det skal løses på Borgen. Og når man rejser debatten på Borgen, skal man løse det ude i kommunerne,« siger Jan E. Jørgensen.

Selv vil han presse på for at få den stigende grundskyld højere op på Venstres to-do liste, hvis magten skifter efter et valg.

»Ingen i Venstres folketingsgruppe er i tvivl om, hvad jeg mener om grundskylden. Og det er Lars Løkke heller ikke,« siger Jan E. Jørgensen, der går til valg med grundskylden som en mærkesag.

De Konservative vil bruge 4,5 milliarder kroner på at fastfryse grundskylden frem mod år 2020 på et krone og øre-beløb, og det krav bakker Venstre ikke op om, skriver Berlingske lørdag.

Selvom Jan E. Jørgensen er enig med de Konservative så langt, at problemet skal løses, så synes han, at deres model er for dyr.

»Det giver ingen mening at fastfryse grundskylden de steder, hvor man måske kun betaler 3-4.000 kroner om året, når der er andre, der betaler måske 100.000 kroner om året. Man kunne måske se på at lave et loft over grundskylden. Jeg arbejder med nogle forskellige modeller,« siger han.