V-politiker beskylder Holst-rådgiver for trusler

Venstres borgmesterkandidat i Sønderborg beskylder Carl Holsts særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, for at true ham efter et opslag på Facebook. Ingemann afviser, at der var tale om trusler.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et kapitel er blevet skrevet til den efterhånden omfattende sag om forsvarsminister Carl Holst (V), der mistænkes for at have brugt en ansat i Region Syddanmark i sin personlige valgkamp, da han var regionsrådsformand.

Venstres borgmesterkandidat i Sønderborg ved det seneste kommunalvalg, Peter Hansen, har blandet sig i sagen på Facebook, og det fik den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, til at kontakte ham.

Christian Ingemann Nielsen, der i dag er særlig rådgiver for Carl Holst, ringede til Peter Hansen, efter lokalpolitikeren mandag havde skrevet et opslag på Facebook, hvori han beskyldte Ingemann for at pynte sig med lånte fjer.

Ifølge Peter Hansen tog samtalen en ubehagelig drejning.

»Han var tydelig oprevet og truede mig med, at hvis jeg ikke inden for 24 timer dementerede, at han pyntede sig med lånte fjer, ville han anmelde mig til journalistforbundet,« skriver Peter Hansen på sin Facebook-profil.

Peter Hansens opslag om »lånte fjer« udspringer af, at Christian Ingemann Nielsen har brugt betegnelsen »personlig assistent« for Carl Holst på sit CV og på et gammelt visitkort.

Det står nemlig i skærende kontrast til det, Carl Holst tidligere har udtalt. Holst har nemlig hævdet, at Christian Ingemann Nielsen ikke har været hans personlige assistent, men at han blot har været ansat som kommunikationsrådgiver i Region Syddanmark, og at han har hjulpet ham med en række praktiske opgaver.

»Jeg havde skrevet et opslag om, at der stod to udsagn over for hinanden. Forsvarsministeren siger, at Ingemann ikke har været personlig assistent. Ingemann siger, at det har han. Det er da et problem. Det handler mere om spin end noget andet,« siger Peter Hansen til TV 2 om sit Facebook-opslag.

Christian Ingemann Nielsen fortæller, at han ganske rigtigt ringede til Peter Hansen, efter han havde set opslaget, men han nægter at have truet ham.

»Det er rigtigt, at jeg har talt med ham i går (tirsdag, red.). Men jeg har absolut ikke truet ham. Derudover har jeg ikke yderligere kommentarer,« siger Christian Ingemann Nielsen til TV 2.

Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsrådgiver i Region Syddanmark fra august 2014 til juni 2015. Flere medier har de seneste dage offentliggjort e-mails, SMSer og lignende oplysninger, der alle peger på, at han sideløbende arbejdede for Carl Holst under valgkampen, og ifølge eksperter er det ikke i overensstemmelse med reglerne.