V-ordfører: Vælgere falder ikke for socialdemokratisk bluff

Socialdemokraternes kampagne om at stille krav til udlændinge skurrer i ørerne på Venstre og Dansk Folkeparti, der mener, at regeringspartiet har gjort det alt for attraktivt at komme til Danmark og modtage passiv forsørgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes kampagne om krav til udlændinge og strammere asylpolitik er et »kæmpemæssigt skønmaleri«.

Det siger Venstres integrationsordfører Martin Geertsen (V), der mener, at Socialdemokraterne »stikker vælgerne blår i øjnene«.

»Den her regering har jo fjernet kontanthjælpsloftet, fjernet starthjælpen og givet almindelige flygtningefamilier 10.000 kroner mere om måneden. Når man så slår sig op som en strammer-regering, så er det stærke sager, synes jeg,« lyder det fra Martin Geertsen.

Socialdemokraterne har lørdag lanceret kampagnen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på store plakater på trafikknudepunkter og i avisannoncer toner frem under overskriften »Stramme asylregler og flere krav til indvandrere«.

Kampagnen fokuserer på, at asylreglerne under den nuværende regering er strammet »for første gang i 12 år«. Derudover er budskabet, at flygtninge og indvandrere allerhelst skal i arbejde eller yde noget, hvis de modtager kontanthjælp.

Martin Geertsen mener dog, at vælgerne vil være i stand til at gennemskue Socialdemokraternes »bluffnummer«.

»Jeg er helt overbevist om, at vælgerne er i stand til at gennemskue det kæmpemæssige bluffnummer. Man har lempet den danske udlændingepolitik og gjort det mere attraktivt at søge til Danmark som asylansøger. Plus at man har fjernet incitamenter i integrationspolitikken. Det kan vælgerne godt gennemskue, det er jeg slet ikke bekymret for,« siger Martin Geertsen.

Han mener, at regeringens stramning af asylreglerne, der gør asylansøgeres opholdstilladelse tidsbegrænset, er en stramning i »miniature-udgaven«. Og integrationsplanen, der blev fremlagt onsdag, giver han heller ikke meget for.

»Den plan, man fremlagde, er jo en halv plan. Den kigger ikke på, at en flygtning ikke har tilstrækkeligt incitament til at søge et arbejde frem for at være på passiv forsørgelse,« siger Martin Geertsen.

Også Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) finder S-kampagnen »utroværdig«. Han giver dog point for modet til at søsætte kampagnen:

»Men det er friskt af Socialdemokraterne. Det må jeg sige. Hvis det lykkedes for dem at overbevise vælgerne om, at denne regering har ført en stram udlændingepolitik, så mener jeg, at samtlige pressemedarbejdere og spindoktorer, som er ansat af regeringspartierne, bør få en klækkelig lønforhøjelse, for så har de fortjent det. Det er manipulation på højt niveau,« siger Martin Henriksen i en skriftlig kommentar.