V-ordfører: Intet behov for sladrelinje

Ministeren skulle hellere koncentrere sig om at genoprette tilliden til Skats sagsbehandling,« mener Venstres ordfører for innovation og iværksætteri, Jakob Engel-Schmidt.

Ministeren skulle hellere koncentrere sig om at genoprette tilliden til Skats sagsbehandling,« mener Venstres ordfører for innovation og iværksætteri, Jakob Engel-Schmidt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

»Skatteminister Benny Engelbrecht (S) bruger sin tid forkert,« når han taler om at genindføre den anonyme sladrelinje til Skat, hvor man kan anmelde naboen for sort arbejde. Det mener i hvert fald Venstres ordfører for innovation og iværksætteri, Jakob Engel-Schmidt:

»Jeg har svært ved at forstå, at Benny Engelbrecht føler behov for at indføre den her sladrehanks-tjeneste igen. Det er jo ingen hemmelighed, at Skat er en institution, der har mistet tilliden ude i befolkningen. Gang på gang har man hørt eksempler på forfærdelige servicemetoder, en mangel for respekt for borgerne i helt almindelige sagsbehandling. Så er der også hele eventyret om ejendomsvurderings-spørgsmålet, som skatteministeren har lovet at bruge sin tid på,« lyder det fra Jakob Engel-Schmidt.

Set i den kontekst mener han, at genindførelse af en »stikkerlinje« til skattevæsnet skulle falde meget langt nede på skatteministerens prioriteringsliste.

»Det er kritisabelt,« siger Jakob Engel-Schmidt.

Tjenesten blev sidste år afskaffet af daværende skatteminister Morten Østergaard (R) fordi han fandt den moralsk forkert, men 8.000 danskere har ikke haft moralske skrupler og har alligevel anmeldt medborgere for fusk, heraf var halvdelen anonyme henvendelser.

Det får nu Benny Engelbrecht til at foretage en uvending:

»Jeg har bedt Skat etablere den digitale meldetjeneste hurtigst muligt, og jeg forventer sådan set, at den er oppe og køre om et par uger,« siger Benny Engelbrecht til Politiken.